Gündem

Emekli promosyonu nedir, kimlere verilir? En yüksek promosyon hangi bankada?

‘Emekli promosyonu’ son dönemlerde arama motorları üzerinden sıklık ile sorgulanan konulardan biridir. Desteğe ihtiyaç duyan pek çok emekli promosyon hizmetinin kimleri, hangi kriterler çerçevesinde kapsadığını merak etmektedir. İşte promosyon ödemelerine ve eylül ayı promosyon kampanyalarına dair merak edilenler…

Ağırlaşan hayat şartları birçok kesimde olduğu gibi emekli bütçelerinde de büyük bir tahribata sebebiyet verdi. Artan masraflardan ötürü zor durumda kalan emekliler, bu süreçte maaşlarının düşük olmasından da dert yandı.

Temmuz ayında en düşük emekli maaşları 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olan emekliler, mevcut ekonomik şartlar karşısında bu tutarın yetersiz olduğunu savundu. Emeklilerin bu düşünceleri hem muhalefet hem de emekli dernekleri tarafından desteklenirken beklenen ek ödeme haberi bankalardan geldi. Promosyon hizmetine eylül ayında da devam ettiklerini belirten bankalar, güncel tutarları emekliler ile paylaştı. İşte ayrıntılar…

EMEKLİ PROMOSYONU KİMLERE ÖDENİR?

Emekli promosyonu, SGK ile bankalar arasında imzalanan maaş ödemeleri protokolünden doğan bir haktır. Emekliler, hesaplarının bulunduğu bankalardan ya da hesaplarını taşıdıkları bankalardan promosyon ödemesi alabilirler.

Promosyon ödemesinden yararlanmanın tek şartı SGK’dan maaş alan kişinin ilgili hesabını 3 yıllığına bankaya taşımasıdır. Bu şartı sağlayan tüm emekliler, SGK maaşları doğrultusunda promosyon hizmeti alma hakkına sahiplerdir.

HANGİ BANKA, NE KADAR PROMOSYON ÖDÜYOR?

Eylül ayına girilmesi ile birlikte emekli promosyonu kampanyaları güncellendi. Ziraat Bankası ve Halkbank; 5.000, 8.000, 10.000 ve 12.000 TL tutarlarına promosyon ödemesi yapmaya devam ettiklerini bildirdi. Bazı özel bankaların promosyon tutarları ise şu şekilde kayda geçti:

  • ING Bank: En fazla 15.000 TL promosyon ödüyor. Otomatik fatura ödeme talimatı verene ise ek olarak 3 bin TL’lik ödeme tanımlıyor.
  • Akbank: En fazla 15 bin TL promosyon ödüyor. Kredi kartı ürünlerini kullanan emeklilere ise ek olarak 2 bin 500 TL değerinde chip para tanımlıyor.
  • Yapı Kredi Bankası: En fazla 18 bin TL promosyon ödüyor.
  • Vakıfbank: En fazla 12 bin TL promosyon ödüyor. Kredi kartı ürünlerini kullanan emeklilere ise ek olarak 12 bin TL’lik indirim tanımlıyor.