Kamu Personelleri

SGK 70 memur alacak! Yüksek maaş garantili

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) KPSS puan şartı olmaksızın memur alımı gerçekleştireceğini bildirdi. İşte kamu kurumunun başvurulara açık olan personel alımı ilanına dair merak edilenler…

Kamuda yüksek maaş karşılığında çalışmak isteyen pek çok kişi arama motorları üzerinden güncel personel alımı ilanlarını sorgulamaya başladı. Başvurulara açık olan ilanlar arasından kriterlerini karşıladıkları ilanları saptamaya çalışan pek çok kişi sorgulamalarını sürdürürken bir istihdam çağrısı da Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan geldi.

Geçtiğimiz hafta ilana çıkan ve bir departmanın farklı uzmanlık dallarında görevlendirmek üzere yeni personellere ihtiyaç duyduğunu bildiren SGK, son olarak ‘son gün’ çağrısında bulundu. Peki, SGK’nın personel alımı ilanına kimler, nasıl başvuru yapabilir? İşte kamu kurumunun istihdam çağrısına dair merak edilenler…

SGK MEMUR ALIMI YAPACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu başvurulara halen açık olan personel alımı ilanlı ile arama motorlarına konu oldu. Kurumun ilgili ilanına henüz başvuruda bulunmayan birçok kişi, alımların hangi pozisyonlar için ve hangi kriterler çerçevesinde yapılacağını sorgulamaya başladı.

SGK’nın resmi açıklamasında yer alan bilgiye göre kamu kurumu bilişim kadrosunda görevlendirmek üzere 70 yeni personel alımı gerçekleştirecek. Başvuru değerlendirme sürecinde KPSS ve YDS puanları göz önünde bulundurulacak. Yanı sıra bilişim alanındaki deneyim, yaş, eğitim gibi kriterler de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından göz önünde bulundurulan faktörler arasında yer alacak.

SGK’NIN PERSONEL ALIMI İLANINA NEREDEN VE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bilişim kadrosu özelinde yapmış olduğu istihdam çağrısı, kurum bünyesinde hizmet vermenin yollarını arayan birçok kişinin dikkatini çekmeyi başardı. 2 Eylül tarihinde adayların erişimlerine açılmış olan ilana henüz başvuruda bulunmamış olanlar, ilan başvuru detaylarını sorgulamaya başladı.

Edinilen bilgilere göre Sosyal Güvenlik Kurumu bilişim personeli alımı ilanı için son başvuruları 16 Eylül tarihinde kabul edecek. Adaylar ilgili tarihe kadar e- Devlet sistemi Kariyer Kapısı ekranı üzerinden başvurularını tamamlayabilecek. Şahsen, e- posta ya da posta yolu ile yapılan başvurular ise kurum tarafından dikkate alınmayacak.