Gündem

Emeklilere büyük jest! O ilde yaşayanlar suya ve toplu taşımaya para ödemeyecek

Emeklilerin sorunları gündemden düşmezken birçok kurum da milyonlarca vatandaşa destek olabilmek amacı ile harekete geçti. Bankalar ek ödeme hizmetleri ile emeklilere destek vermeye çalışırlarken kamu kurumları da hizmetleri kapsamında avantajlar sunmaya başladı. Bu noktada yüzleri güldürecek son haber Karabük’ten geldi. İşte ayrıntılar…

Küresel çapta etkili olan yüksek enflasyon sorunu, ülkemizde de yaşam şartlarının oldukça ağırlaşmasına neden oldu. Bugün ülkemizde gıdadan otomotive kadar birçok hizmet alanında yüksek fiyat uygulamaları dikkat çekerken süreçten en çok etkilenen grup emekliler oldu.

Milyonlarca emekli ağırlaşan yaşam şartlarına karşı düşük maaşları ile direnmeye çalışırken bu süreçte yeni bir emeklilik sistemi ile ilgili de konuşulmaya başlandı. Emeklilerin SGK maaşlarına ek olarak gelir elde edebilmeleri adına Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nin yürürlüğe gireceği konuşulurken belediyelerde de emeklilere bazı destekler geldi. Bu kapsamda son açıklama ise Karabük Belediyesi tarafından yapıldı. İşte söz konusu açıklamaya dair merak edilenler…

KARABÜK BELEDİYESİ’NDEN DİKKAT ÇEKEN KARAR

Emeklilerin ciddi seviyelere ulaşan geçim dertlerine Karabük Belediyesi’nden dikkat çeken bir karşılık geldi. Belediye yönetiminin aldığı karara göre Karabük sınırları içerisinde yaşayan ve resmi olarak da ikamet adresleri Karabük olan emekliler, toplu taşımadan ve su hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekler.

BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR

Karabük Belediyesi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ilde yaşayan emekliler toplu taşıma ve su hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmak istemeleri halinde bazı evrakların teslimatlarını gerçekleştirmek durumunda kalacak. Yani bu hak otomatik olarak değil, başvuru dahilinde emeklilere tanımlanacak.

Karabük Belediyesi’nin toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanmak isteyen emeklilerin, Balık Pazarı Kart Dolum Merkezi’ne ya da Sosyal Yardımlaşma Merkezleri’ne toplu taşıma kartı başvurusunda bulunmaları gerekiyor. Başvuru esnasında ise; 1 tane fotoğraf, ikametgah belgesi, emeklilik belgesi, başvuru formu evraklarının teslime dilmesi gerekiyor.

Karabük Belediyesi’nin ücretsiz su hizmetinden yararlanmak isteyen emeklilerin; merkez belediye binası zemin kat vezne, Kültür Merkezi zemin kat vezne ya da Sosyal Yaşam Merkezleri’ne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor. İlgili birimdeki yetkiliye kimlik fotokopisinin, emeklilik belgesinin ve başvuru dilekçesinin elden teslim edilmesi isteniyor.