Kamu Personelleri

O belediyelere memur alımı yapılacak! KPSS’den 60 puan alanlar hemen başvursun

Kamuda çalışmak isteyen pek çok kişi güncel personel alımı ilanlarını yakından takip ederken bu süreçte özellikle belediyelerden gelen istihdam çağrıları öne çıktı. İşte yerel yönetimler tarafından yayınlanmış olan personel alımı ilanlarına dair ayrıntılar…

Memur olmak isteyen milyonlarca kişi bugün düzenlenen KPSS ortaöğretim oturumunda ter dökerken hali hazırda KPSS puanı olan pek çok kişi de güncel personel alımı ilanlarını yakın takip altına aldı.

Bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı kurumlar eylül ayında peş peşe istihdam çağrılarında bulunmaya devam ederlerken bir haber de belediyelerden geldi. Farklı illerden gelen istihdam çağrıları, adayların ilgilerini çekmeyi başardı. Peki, hangi belediyeye, hangi pozisyonlar için personel alımları yapılacak? İşte merak edilenler…

BELEDİYE YÖNETİMLERİ TEK TEK AÇIKLADI

Bulundukları şehirlerde/ ilçelerde belediye bünyesinde çalışmanın yollarını arayanları yakından ilgilendiren önemli açıklamalar yapıldı. Niğde ve Ağrı’dan gelen istihdam çağrıları, adaylar tarafından yakın takip altına alındı.

Edinilen bilgilere göre Niğde ili Alay Belediye Başkanlığı ‘muhasebeci’ kadrosunda görevlendirmek üzere 1 personel alımı gerçekleştirecek. Başvuru süreci devam eden ilan için adayların lisans mezunu olmaları istenirken aynı zamanda KPSS’nin P3 puan türünden de en az 60 puan alınmış olması gerektiği bildirildi.

Niğde Alay Belediye Başkanlığı’nın yanı sıra Ağrı ili Eleşkirt Belediye Başkanlığı da ‘sağlık teknikeri’ pozisyonu için yeni bir personele ihtiyaç duyduğunu duyurdu. KPSS’den 60 puan almış olma zorunluluğunun bulunduğunu belirten belediye yönetimi, ilanın başvurulara açık olduğunu bildirdi.

Son olarak Elazığ ili Maden Belediye Başkanlığı da mühendis ve ekonomist pozisyonları için yeni personellere ihtiyaç duyduğunu bildirdi. Her iki pozisyon için de 60 KPSS puanı şartının olduğunu bildiren belediye yönetimi, ilanının başvurulara açık olduğunu belirtti.

BELEDİYELERİN PERSONEL ALIMI İLANLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Niğde Alay Belediye Başkanlığı, Ağrı Eleşkirt Belediye Başkanlığı ve Elazığ Maden Belediye Başkanlığı tarafından yayınlanmış olan personel alımı ilanları, ilgili bölgelerde yaşayanlar tarafından yakın takip altına alındı. Söz konusu ilanlara nereden, nasıl başvuru yapılabileceği merak edildi.

Yapılan açıklamalara göre ilgili memur alımı ilanlarına, belediyelerin hizmet binalarına gidilerek şahsen başvuru yapılması gerekmektedir.