İş İlanları

BYD’den büyük istihdam fırsatı! Çinli firma 5000 personel alacak

Ülkemizde yatırım yapma kararı alan Çinli otomobil devi BYD, yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Türkiye’de açılacak olan üretim tesisi için hazırlıklarını sürdüren BYD’nin binlerce kişiye istihdam fırsatı sunacağı öğrenildi. İşte BYD’nin güçlü girişimine dair merak edilenler…

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de önemli adımlar atıldı. Bugün dizel ve benzinli otomobillerin yerini elektrikli otomobiller almaya başlarken pazar payını büyütmek isteyen pek çok firma farklı ülkelerde üretim tesisi kurmak üzere harekete geçti.

Dünya genelinde otomotiv sektörü özelinde yaşanan gelişmeler ülkemiz tarafından da yakından takip edilirken birçok önemli firma ülkemize yatırım yapmaya başladı. O firmalardan biri de BYD olarak öne çıktı. Çin’in en önemli şirketlerinden olan BYD, Manisa’da kurulacak olan üretim tesisi için harekete geçti. 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararı aldığı öğrenilen Çinli otomotiv devi, bu kararından hareketle istihdam çağrılarında bulunmaya başladı.

5 BİN KİŞİYE İŞ FIRSATI SUNACAK

Manisa’da 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanan BYD, yeni gelişmeler ile gündeme geldi. Manisa’nın yanı sıra İstanbul’da da personel alımı gerçekleştirecek olan firmanın toplamda 5 bin yeni personele ihtiyaç duyduğu öğrenildi. Bu alımların 2026 yılının sonuna kadar yapılacağı tahmin ediliyor.

BYD tarafında yaşanan gelişmelere göre firma 150 bin araçlık kapasiteye sahip olan elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil tesisi kuracak. Yanı sıra AR- GE merkezi de şirket tarafından hayata geçirilecek.

HANGİ POZİSYONLAR İÇİN ALIM YAPILACAK?

Türkiye’nin hem sanayisine hem de istihdamına önemli katkıda bulunacağı öngörülen BYD’nin hangi pozisyonlar için personel alımı yapacağı merak konusu oldu. Şu an için firmanın yalnızca Manisa ve İstanbul’da görevlendirmek üzere personel alımı yapacağı öğrenildi. Alımların yapılacağı başlıca pozisyonlar ise şu şekilde kayda geçti:

  • İşe alım uzmanı: Personel temin sürecini yönetecek, şirketin insan kaynakları departmanında çalışacak.
  • İnsan kaynakları yöneticisi: Bütün insan kaynakları operasyonlarından sorumlu olacak.
  • Kıdemli danışman: Stratejik planlama ve yönetim alanlarında danışmanlık yapacak.
  • Muhasebe uzmanı: Mali işlerin yönetiminde yer alacak, finans ve muhasebe departmanında çalışacak.
  • İş sağlığı ve güvenliği: İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarına yönelik denetimlerde bulunacak.