Gündem

Emeklilerden büyük tepki: Huzurevi zammı geri mi alınacak?

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan yüksek oranlı huzurevi zammı, tepkilere sebep oldu. Emekliler maaşları ile huzurevi ücretlerini karşılayamayacaklarını belirtirlerken önemli bir gelişme yaşandı. İşte konuya dair merak edilenler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklamada bulunmuş ve huzurevi ücretlerine zam yapıldığını duyurmuştu. Yüzde 400’e ulaşan zammın ardından huzurevi sakinlerinden ve emekli derneklerinden büyük tepki geldi. Yanı sıra muhalefet partilerinin üyeleri de yapılan yüksek oranlı zamma tepki gösterdi.

Enflasyon, kur farkı, akaryakıt zamları derken artan maliyetler, özellikle emeklilerin büyük bir geçim yükünün altında kalmalarına yol açtı. Huzurevi konaklama ücretini ödedikten sonra ellerinde nerede ise hiç para kalmadığını belirten emekliler zammın geri alınması için yetkililere çağrıda bulunurlarken önemli bir gelişme yaşandı. İşte huzurevi zammına ve sonrasında yaşanan diğer gelişmelere dair ayrıntılar…

DEV ZAM DUYURULMUŞTU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklamada bulunmuş ve huzurevi ücretlerine zam yapıldığını bildirmişti. Kamuya bağlı olarak hizmet veren huzurevlerinde 3 bin 551 TL olan tek kişilik oda ücreti zammın ardından 10 bin 652 TL’ye yükselmiş, iki kişilik oda ücreti ise yüzde 360’lık zam ile 4 bin 834 TL’den 17 bin 336 TL’ye çekilmişti.

MUHALEFETTEN ‘GERİ ALIN’ ÇAĞRISI

Artan huzurevi ücretlerine büyük tepki gelirken muhalefetten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a çağrı geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, zam ile ilgili olarak Sözcü’ye konuştu.

Emekliler ve dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere her kesimden huzurevi zammına tepki geldiğini belirten Nazlıaka, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Huzurevi zammının geri çekilmesi için çağrılar yaptık. Sonuç olarak bakanlığın zam oranının azaltılmasını gündeme aldığını öğrendik. Aslında bu fahiş zam oranları tümü ile iptal edilmeli. Ancak belli bir oranda dahi geri adım atılmasını olumlu bir gelişme olarak görüyoruz.”

Nazlıaka’nın yaptığı açıklama ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın huzurevi zammını yeniden değerlendirmek üzere masaya yatırdığı öğrenildi.