Kamu Personelleri

Zabıta olmak isteyenler dikkat! KPSS’den 65 puan almış 133 kişi istihdam edilecek

Belediye bünyesinde zabıta olarak görev yapmak isteyenleri yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. 2024 zabıta alımlarının başladığını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi, şartları kamuoyu ile paylaştı. İşte merak edilenler…

Zabıta olmak, birçok kişinin hedefleri arasında yer alır. Bu neden ile arama motorları üzerinden de sık sık zabıta olmanın şartlarına dair sorgulamalar yapıldığı bilinir. Zabıta olmak için KPSS şartının sağlanıp sağlanmaması gerektiği, merak edilen konu başlıkları arasında yer alır.

Senenin sonuna doğru yaklaştığımız şu günlerde zabıta alımlarına yönelik sorgulamalar da hız kazandı. Hangi belediyenin zabıta alımı yapacağı merak edilirken beklenen haber Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Belediye yönetimi zabıta kadrosunda eksikliklerin olduğunu belirterek ayrıntıları paylaştı. İşte merak edilenler…

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA ALIMI YAPACAK

Eksik kadrolarını belirleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, zabıta kadrosunda görevlendirmek üzere yeni personellere ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Resmi kaynakları aracılığı ile açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadın ve erkek zabıtaların kurum bünyesine dahil edileceğini bildirdi. Toplamda 133 kişilik alımın yapılacağını belirten belediye yönetimi, ilan başvuru şartlarını ise şu şekilde sıraladı:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak,
  • B sınıfı ehliyete sahip olmak,
  • 30 yaşından küçük olmak,
  • KPSS’nin ilgili puan türünden en az 65 puan almış olmak,
  • Kadınlarda 160 cm, erkeklerde ise 167 cm’lik oy şartını sağlıyor olmak,
  • Adli sicil kaydı temiz olmak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 40 ve 48. maddelerinin 1’inci fıkralarının A bendinde yer alan şartları sağlıyor olmak.

ZABITA ALIMI İLANINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanmış olan 133 kişilik zabıta alımı ilanı, belediye bünyesinde hizmet vermek isteyen birçok kişinin dikkatini çekmeyi başardı. Söz konusu ilana nereden ve nasıl başvuru yapılabileceği merak edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden gelen açıklamaya göre söz konusu zabıta alımı ilanına 3- 11 Ekim 2024 tarihleri arasında şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru adresi olarak ise ‘Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleksi Atatürk Spor ve Sergi Sarayı Altındağ/ ANKARA adresi paylaşılmıştır.