Gündem

Türkiye İş Bankası’ndan emeklilere ayrıcalık: 12 bin TL anında hesabınızda!

Sektörün en eskilerinden olan Türkiye İş Bankası eylül ayı kampanyaları ile dikkatleri üzerine çekti. Özellikle emekliler için düzenlediği iki kampanya ile sektörde yankı uyandıran banka, söz konusu kampanyaların ayrıntılarını paylaştı.

Emeklilerin geçim dertleri, bir süredir olduğu gibi eylül ayında da gündemden düşmemeye devam ediyor. 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının temmuz ayında 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi ile birlikte başlayan tartışmalar, bugün de hız kesmeden sürüyor.

Emeklilerin ağır yaşam koşullarına 12 bin 500 TL’lik taban maaşları ile karşı koyamadıklarını belirten emekli dernekleri, yeni dönemde bu duruma acilen bir çözüm bulunması gerektiğini savundu. Emeklilerin hiç değil ise asgari ücret tutarında maaş almaları gerektiğini savunan dernek yetkililerinin taleplerinin karşılık bulup bulamayacağı merak edilirken bankacılık sektöründen yüzleri bir nebze olsun güldürecek bir açıklama geldi.

Özel bankacılık sektörünün en önemli isimlerinden olan Türkiye İş Bankası, her ay olduğu gibi eylül ayında da yalnızca emeklileri kapsayan avantajlı kampanyalar düzenledi. Söz konusu kampanyalardan biri promosyon, bir diğeri ise ‘ek hesap’ başlığı ile duyuruldu. İşte ilgili kampanyalara dair merak edilenler…

12 BİN TL’YE VARAN PROMOSYON GARANTİSİ

Türkiye İş Bankası SGK maaş ödemeleri protokolü doğrultusunda düzenlemiş olduğu eylül ayı emekli promosyonu kampanyasını başvurulara açtı. Söz konusu başvuru sürecinin ay sonuna kadar devam edeceğini bildiren özel banka, maaş hesaplarını 3 yıllığına taşıyan tüm vatandaşlara şu tutarlarda promosyon ödeyeceğini bildirdi:

  • SGK’dan 0- 9.999 TL aralığında maaş alanlara: 5 bin TL
  • SGK’dan 10.000- 14.999 TL aralığında maaş alanlara: 8 bin TL
  • SGK’dan 15.000- 19.999 TL aralığında maaş alanlara: 10 bin TL
  • SGK’dan 20.000 TL ve üzeri tutarlarda maaş alanlara: 12 bin TL

UYGUN FAİZLİ EK HESAP DESTEĞİ

Türkiye İş Bankası’nın emekliler için düzenlemiş olduğu bir diğer kampanyaya göre maaş hesaplarını bankaya taşıyanlara uygun faiz karşılığında ek hesap desteği verilecek. Ek hesap başvurusu, bankanın mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek.