Kış mevsimi sert geçecek! Elektrik ve doğal gaza yüzde 50 zam yolda

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan elektrik ve doğal gaz zammının ardından milyonları kahredecek yeni bir gelişme yaşandı. Konuşulanlara göre yetkililer yeni fiyat listeleri için harekete geçti. İşte enerji fiyatlandırmalarına ilişkin son gelişmeler…

Enflasyon, dolar kurunda gözlenen artış, Rusya- Ukrayna gerilimi ve daha pek çok faktör, son dönemlerde enerji tarafında ciddi fiyat değişikliklerinin yaşanmasına neden olmuştu. Özellikle doğal gaz maliyetlerinin artmış olması ülkemizde de yüksek oranlı artışların söz konusu olacağını düşündürürken geçtiğimiz haftalarda beklenen gelişme kaydedildi.

Hem elektriğe hem de doğal gaza gelen zammın ardından milyonlarca tüketicinin geçim derdi artarken kış mevsimi öncesinde kahredecek bir gelişme daha yaşandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar’ın ‘sistem değişikliği’ temalı açıklamasının ardından muhalefetten ‘yeni zam yolda’ çıkışı geldi. İşte ayrıntılar…

SİSTEM DEĞİŞECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklamaya imza atmıştı. ‘Gerçek maliyetlerin karşılandığı model’ isimli yeni düzenleme ile ilgili konuşan Bakan Bayraktar, enerji faturalarında yeni bir sisteme geçiş yapılacağını bildirdi.

Bakan Bayraktar’ın ‘sistem değişikliği’ temalı açıklamasının ardından doğal gaz ve elektrik faturaları adına yeni zamların söz konusu olup olmayacağı merak edildi.

MUHALEFETTEN ‘ZAM’ ÇIKIŞI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar’ın sistem değişikliği açıklamasının ardından muhalefetten dikkat çeken bir çıkış geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, yeni zamların yolda olduğunu ileri sürdü.

Bakan Bayraktar’ın duyurduğu yeni sisteme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Bakırlıoğlu, bu değişikliğin yeni zamlara sebep olacağını ifade etti. Yeni sistem ile birlikte elektrik ve doğal gaz fiyatlarına en az yüzde 50 oranında zam yapılabileceğini ileri süren Bakırlıoğlu, zam kararının kış mevsiminden önce açıklanabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan yüzde 38’lik doğal gaz zammının ardından şimdi de yüzde 50’lik zam iddiasının ortaya atılması, hali hazırda geçim yüklerinin altında ezilen vatandaşları endişelendirdi. CHP Milletvekili Bakırlıoğlu’nun iddiasının doğru çıkıp çıkmayacağı merak edilirken yetkililerden konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Exit mobile version