Milyonlarca memur adayı için kritik gün: 10:15’te başlayacak

Memuriyet hayali kuranlar için geri sayım başladı. ÖSYM, KPSS ortaöğretim oturumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte son gelişmelere dair ayrıntılar…

Memuriyet, birçok kişinin kendi kariyerine dair kurduğu en büyük hayallerden biridir. Kariyerinin yanı sıra aylık kazancını da devletin güvencesi altında olmasını isteyen pek çok kişi, memur olma şartlarını arama motorları üzerinden sık sık sorgulamaya başladı.

Memur olmanın birinci şartı eğitim, ikinci şartı ise KPSS puanıdır. KPSS şartı bazında belirlenen puanlar, kurumdan kuruma ve pozisyondan pozisyona göre değişiklik gösterir. Yalnızca lisans mezunları değil ön lisans ve lise mezunları da KPSS’ye girerek memur olma şansını elde edebilir.

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenmiş olan KPSS ön lisans oturumunun ardından bugün ise KPSS ortaöğretim oturumuna ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Sınavın başlamasına saatler kala yapılan açıklamalar, adayların dikkatlerini çekti. İşte ayrıntılar…

KPSS ORTAÖĞRETİM OTURUMU İÇİN AÇIKLAMA YAPILDI

ÖSYM, KPSS ortaöğretim oturumu için birtakım açıklamalarda bulundu. Yarın 81 ilin yanı sıra KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da da düzenlenecek olan sınav için 227 sınav merkezinin, 5 bin 683 binanın ve 99 bin 765 salonun kullanılacağı bildirildi.

KPSS ortaöğretim oturumu yarın saat 10:15’te başlayacak. Genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 soru sorulacak. Adaylar tüm soruları 130 dakikada cevaplamaya çalışacak. Ek süre kullanmaları uygun görülen engelli adaylara ise 30 dakikalık ilave süre hakkı tanınacak. Sınav sonuçları ise 4 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak.

ÖSYM BAŞKANININ GÖRÜŞLERİNE YER VERİLDİ

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un görüşlerine yer verildi. Sınava 1 milyon 864 bin 867 adayın başvuru yapmış olduğunu belirten Ersoy, sınav merkezlerine ihtiyaç doğrultusunda 19 eklemenin yapıldığını bildirdi. Sınavda toplamda 260 bin 94 kişinin görev yapacağını da açıklayan Ersoy, şu ifadeleri kullandı: “Sınav görevlilerimize ilişkin eğitim süreci tamamlandı. İhtiyaç duyacakları alanlara ilişkin bilgilendirici yazılı ve görsel materyaller kendilerine aktarıldı. Sınav süreçlerinde alınan güvenlik önlemlerini paydaş kurumlar ile iş birliği içerisinde yürütüyoruz.”

Sınava giren adayların 18- 23 yaş aralığında yoğunlaşmış olduğunu belirten Başkan Ersoy, en yoğun başvurunun ise İzmir, Adana, Ankara ve İstanbul illerinden kaydedildiğini ifade etti.

Exit mobile version