9- 13 Eylül en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! Dolar mı, altın mı?

Türk lirası cinsinden birikimlerini farklı yatırım araçları üzerinden değerlendirmek isteyenler, haftalık raporu yakın takip altına aldı. Peki, bu haftanın en çok kazandıran yatırım aracı hangisi oldu? İşte konuya dair merak edilenler…

Dolar kuru karşısında değer kaybı yaşayan Türk lirası, yatırımcıların farklı piyasalara yönelmelerine yol açtı. Kurun yanı sıra enflasyon karşısında da günden güne eriyen Türk lirası, birikimlerini değerlendirmek isteyen kişilerin özellikle döviz kurları ile altın piyasasını yakından takip etmelerine aracılık etti.

Bir süredir yükselişte olan dolar kuru altın fiyatları üzerinde de yukarı yönlü hareketlere yol açarken bu süreçte borsa da pek çok yatırımcı tarafından tercih edilmeye başlandı. Henüz hangi yatırım aracına yatırım yapılması gerektiğine karar veremeyen potansiyel yatırımcılar da en çok kazandıran araçları sorgulamaya başladı. Bu kapsamda bizler de bu haberimizde haftanın en çok kazandıran yatırım araçlarından bahsettik. İşte konuya dair ayrıntılar…

YATIRIM FONLARI VE BORSA

Yapılan hesaplara göre yatırım fonları bu hafta içerisinde yüzde 0,89 oranında değer kaybetti. Emeklilik fonları için hesaplanan kayıp ise yüzde 0,97 oldu. Öte yandan kategori bazlı değerlendirmelere göre yatırım fonları içerisinde en çok kazandıran Para Piyasası fonları oldu. Bu fonların kazancı yüzde 0,98 olarak hesaplandı.

BIST 100 endeksi bu hafta içerisinde en düşük 9.274,55, en yüksek ise 9.838,01 puanı gördü. Geçtiğimiz haftaki kapanışa göre endekste yüzde 0,88’lik değer kaybı gözlendi. Kaybın ardından 9.658,49 puanlık bir hesap ortaya kondu.

ALTIN, DOLAR VE EURO

Borsada ve yatırım fonlarında kayıplar gözlenirken altında ise yükseliş kaydedildi. Kapalıçarşı’da işlem göre 24 ayar külçe altının gram fiyatı bu hafta içerisinde yüzde 2,29’luk artış ile öne çıktı. Gram altın bu hafta 2 bin 812 TL’ye, cumhuriyet altını ise yüzde 0,89’luk artış ile 18 bin 507 TL’ye yükseldi.

Döviz kurlarında bu hafta düşüş gözlendi. Dolar yüzde 0,16’lık kayıp ile 33,9250 TL’ye, euro ise yüzde 0,19’luk kayıp ile 37,6260 TL’ye geriledi.

Exit mobile version