Gündem

2025 en düşük memur maaşı hesaplandı: 42 bin TL’yi aşacak

2024 yılının tamamlanmasına az bir zaman kala yeni dönem memur maaşlarına yönelik hesaplar hızlandı. Özellikle Orta Vadeli Program’ın açıklanması ile birlikte harekete geçen uzmanlar, hedef verilerinden yola çıkarak 2025 yılı olası memur maaşlarını hesapladı. İşte ayrıntılar…

Son olarak temmuz ayında zam alan memurlar, son dönemlerde maaşlarının hızla eridiğine yönelik söylemleri ile gündeme gelmeye başladı. Artan enflasyon, her alandan gelen zam açıklamaları, akaryakıt fiyatları ve daha pek çok faktör çerçevesinde maaşlarının adeta ellerinden kayıp gittiğini belirten memurlar, gözlerini 2025 yılı maaş zamlarına dikti.

Memur- SEN başta olmak üzere birçok memur sendikası maaşların mevcut ekonomik şartlar karşısında yetersiz kaldığını savunurken açıklanan Orta Vadeli Program’ın ardından yeni dönem maaşlarına yönelik hesaplar hız kazandı. Memurların 2025 yılı olası maaşlarını hesaplayan uzmanlar, güncel verileri kamuoyu ile paylaştı. Peki, yeni yılda en düşük memur maaşı ne kadar olacak? Memurlara 2025 yılında hangi oranda maaş zammı yapılacak? İşte uzmanların tahminlerine dair ayrıntılar…

YÜZDE 9,31 ORANINDA ZAMLANABİLİR

2025- 2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ekonomi yönetimi tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı. Programda yer alan sene sonu enflasyon beklentisinin ardından ise 2025 yılı olası maaşlarına yönelik birtakım hesaplar ortaya konmuştu.

Uzmanlar tarafından OVP enflasyon beklenti verisi kapsamında yapılan hesaplar, memurlar tarafından yakın takip altına alındı. Programda yer alan enflasyon tahmininin gerçekleşmesi halinde memurlara hangi oranda zam yapılacağı merak konusu oldu.

Yapılan hesaplara göre OVP enflasyon beklentisinin gerçekleşmesi halinde senenin ikinci yarısı için hesaplanan enflasyon da yüzde 13,44 seviyesinde olacak. Buna bağlı olarak da memurlara ve memur emeklilerine enflasyon farkı ile birlikte yüzde 9,31 oranında maaş zammı yapılacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI KAÇ TL OLACAK? 2025

Uzmanların Orta Vadeli Program’da yer alan sene sonu enflasyon beklentisinden yola çıkarak yaptıkları hesaplar gerçekleşirse 2025 yılında en düşük memur maaşı yüzde 9,31’lik artış ile 42 bin 855 TL’ye yükselecek.