Çinli BYD’den istihdam çağrısı! İstanbul ve Manisa için personel arayışı başladı

Ülkemizde yatırım yapan önemli firmalardan olan BYD, yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre Çinli firma, iki farklı şehirde personel eksiğinin olduğunu tespit ederek ilana çıktı. İşte ayrıntılar…

Personel alımı ilanlarının hem kamu sektörü hem de özel sektör tarafından peş peşe yayınlandığı şu günlerde bir haber de otomotiv sektöründen geldi.

Ülkemizde 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararı alan otomotiv firması BYD, farklı şehirlerde görevlendirmek üzere yeni personellere ihtiyaç duyduğunu bildirdi. BYD’nin personel alımı ilanı, otomotiv sektöründe yüksek maaş karşılığında hizmet vermenin yollarını arayan kişiler tarafından yakın takip altına alındı. İşte BYD’nin başvurulara açmış olduğu güncel personel alımı ilanına dair merak edilenler…

BYD PERSONEL ALIMI İLANI EYLÜL 2024

Ülkemize yatırım yapan en önemli firmalar arasında yer alan Çinli otomotiv firması BYD, son olarak hizmetleri ile değil istihdam çağrısı ile dikkatleri üzerine çekti. AA muhabirinin BYD Avrupa’nın LinkedIn hesabından derlediği habere göre BYD, İstanbul ve Ankara’da görevlendirmek üzere yeni personelleri firma bünyesine dahil edecek.

BYD tarafından yayınlanmış olan personel alımı ilanı kapsamında Manisa ve İstanbul illeri için duyurulmuş olan boş pozisyonlar şu şekilde:

İSTİHDAM PLANLARI ÖĞRENİLDİ

Şu an için Manisa ve İstanbul illerinde görevlendirmek üzere yeni personellere ihtiyaç duyduğunu duyuran BYD’nin gelecek istihdam planları da ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile anlaşmaya varmış olan BYD’nin Manisa’da 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı öngörülüyor. Yanı sıra firmanın 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojileri için ARGE merkezi kurması da bekleniyor. Yapılan planlara sadık kalınması ve firmanın ilgili merkezini kurması halinde 2026 yılının sonunda üretime başlayacağı ve 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlayacağı öngörülüyor.

Exit mobile version