İslam Memiş tarih vererek açıkladı: Altında kar satışları yolda!

Piyasaların nabzını tutan isimler arasında yer alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son açıklamaları ile dikkat çekti. Altında kar satışlarının kaçınılmaz olduğunu belirten Memiş, tarih verdi. İşte ayrıntılar…

Hem ülkemizde hem de birçok dünya ülkesinde savaş anlarında dahi en güvenilir yatırım araçlarından biri olarak karşımıza çıkan altın, son dönemlerde dalgalı hareketleri ile dikkat çekiyor. Hem dolar kuruna hem de piyasaları doğrudan etkileyen diğer gelişmelere bağlı olarak rekor üstüne rekor kıran altın, son olarak Amerika Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde yakın takip altına alındı.

Yaklaşık olarak 5 gün sonra Amerika Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararının indirim yönünde olacağı tahmin edilirken bu durum şimdiden piyasalarda hareketliliğe yol açtı. Ekranlarda rekor seviyelerin gözlendiği şu günlerde faiz kararının altın fiyatlarını nasıl etkileyeceği merak edilirken işin uzmanından önemli açıklamalar geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasında kar satışlarının beklendiğini ifade etti. İşte ayrıntılar…

1 HAFTA SONRASINA DİKKAT ÇEKTİ

Ons altın 2 bin 551 dolar ile yeni bir rekora imza attı. Bu durum diğer altın türlerinde de yukarı yönlü fiyat değişikliklerine yol açtı. Piyasaların mevcut durumunu değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise FED’in faiz kararına dikkat çekerek ‘Dananın kuyruğu kopacak’ dedi.

Amerika Merkez Bankası’nın faiz indirimine gideceği tahmin edilirken uluslararası piyasalar bankanın 25 baz puanlık indirim kararı alacağını ileri sürdü. Altın piyasasının doğrudan etkileyen bu beklentilerin ardından Uzman Memiş’ten de konuya yönelik birtakım değerlendirmeler geldi.

Son günlerde altın piyasasında peş peşe atakların gözlendiğini belirten İslam Memiş, bu atakların hemen ardından kar satışlarının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

“ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK”

Altın fiyatlarında sert düşüşlerin yaşanmasını beklediğini belirten İslam Memiş, gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının ve şirketlerinin önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek satışlardan sonra piyasadan düşük fiyat karşılığında altın toplayacaklarını ileri sürdü. Paniğe kapılıp altın satışının bir anda yapılmaması gerektiğini belirten Memiş, yapılan altın satışlarının yerinin doldurulamayacağını da ifade etti.

Exit mobile version