Emekliler Derneği’nden yüzde 200’lük huzurevi zammına tepki: Derhal geri alın

Geçtiğimiz günlerde bakanlık tarafından duyurulmuş olan huzurevi zamlarına, Emekliler Derneği’nden sert tepki geldi. Açıklama yapan dernek başkanı, yetkililere seslendi. İşte ayrıntılar…

Emeklilerin geçim dertlerinin hat safhada olduğu şu günlerde peş peşe gelen zam haberleri, milyonları büyük bir çıkmazın içerisine doğru sürükledi. Gıda ürünlerinden suya kadar birçok alanda yüksek oranlı zamlar gözlenirken son olarak huzurevi ücretlerine de zam yapıldı.

Yapılan huzurevi zammının ardından hem huzurevi sakinlerinden hem de emekli derneklerinden tepkiler gelmeye başladı. Konuya yönelik son açıklama ise Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün’den geldi. Ergün’ün yazılı olarak yapmış olduğu açıklama, gündeme bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

“ZAMMI KABUL ETMİYORUZ”

Huzurevi ücretlerine yapılan yüksek oranlı zamların ardından Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün’den konuya ilişkin yazılı bir açıklama geldi. Zam kararını yazılı açıklaması aracılığı ile eleştiren Ergün, şu ifadeleri kullandı: “Yaşlılarımızın yaşamlarının son dönemlerinde gerekli bakımı ve hizmetleri alabilmek maksadı ile yerleştikleri huzurevlerinde alınan katkı paylarının yüzde 200 ila 260 oranında artırılmasını kabul etmiyoruz.”

“GÜVEN DUYGUSU SARSILDI”

Yapılan zammın düşük emekli maaşları karşısında oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Kazım Ergün, bu durumun ağırlığını sayısal veriler ile ortaya koydu. Ergün, söz konusu yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ortalama aylıkların 14 bin TL civarında olduğunu düşünürsek emeklilerimizin yaklaşık yüzde 70’inin bu imkana erişme şansı yoktur. Bakanlık yetkililerinden beklentimiz, geçmişte olduğu gibi katılım paylarındaki artışları emekli aylıklarındaki artışlara göre belirlemeleri ve derhal bu fahiş artışları geri çekmeleridir.”

Fahiş zammın geri çekilmemesi halinde özel huzurevlerinde de yüksek bedellerin gözleneceğini belirten Ergün, bunun önüne geçilmesini sağlayacak düzenlemelerin ivedilik ile yapılması gerektiğini savundu. Emeklilerin zor durumda olduklarına dikkat çeken Ergün, şu ifadeleri kullandı: “Sosyal ve ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan emeklilerimiz devletin resmi huzurevlerine, yaşlı bakım merkezlerine sığınmışken bu zamlar devlet ana devlet baba olma şefkatini baltalamış, emeklilerimizin güven duygusunu sarsmıştır.”

Exit mobile version