Mahfi Eğilmez’den net tavır: Yapısal reform olmadan işin içinden çıkamayız

Son dönemlerde ekonomi piyasalarına ve Türkiye’nin genel durumuna yönelik sık sık değerlendirmelerde bulunan Mahfi Eğilmez, son olarak yapısal reformlara dikkat çekti. İşte Eğilmez’in dikkat çeken açıklamalarına dair ayrıntılar…

Ekonomi piyasalarında ve piyasaları doğrudan/ dolaylı olarak etkileyen diğer alanlarda yaşanan gelişmeler, ülkemizde alım gücünün dip seviyelere düşmesine yol açtı. 2024 yılının sonlarına doğru yaklaştığımız şu günlerde hem emekliler hem asgari ücretliler hem de memurlar bütçeleri ile geçinmelerinin zorlaşmaya başladığını belirtirken gözler uzman yorumlarına çevrildi.

Hükümet yetkililerinin tek haneli enflasyon hedefi doğrultusunda yaptıkları çalışmalar dikkat ile takip edilirken uzmanlar da ilgili çalışmaların olası sonuçlarını masaya yatırmaya başladı. Bu noktada özellikle Mahfi Eğilmez’in sözleri gündeme bomba gibi düştü. Daha önce de faiz noktasında yapılanların yalnız başına yeterli olmayacağına dikkat çeken Eğilmez, son olarak yapısal reformlara dikkat çekti. işte ayrıntılar…

“TEK BAŞINA YETERLİ BİR İLAÇ DEĞİL” DEMİŞTİ

Eski Hazine Müsteşarı ve Ekonomist Mahfi Eğilmez, ekonomide sorunların netleşmediği dönemde de yapısal reformların büyük bir öneme sahip olduklarını vurguladı. Daha önce de faizin tek başına yeterli bir ilaç olmadığına dikkat çeken Eğilmez, 2010’lu yıllarda ve 2021 yılı sonrasında ekonomik göstergelerde yaşanan bozulmanın netleşmesi gerektiğini ifade etti.

SON PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

Uzunca bir süredir yapısal reformların önemine dikkat çeken Mahfi Eğilmez, son olarak X hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. “Yapısal reformalar hariç buradan nasıl çıkabiliriz?” sorusunun kendisine fazlaca yönetildiğini belirten Eğilmez, paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi: “Yanıtım tek kelime: Çıkamayız. O zaman iş ciddileşiyor. ‘Peki, yapısal reformlara nereden başlamak lazım’ diye soruyorlar. ‘İlk adım yargı karşısında herkesin eşit, hukukun üstünlüğünün geçerli olacağı bir sisteme geçiş olmalı’ diyorum.”

Yalnızca ekonomi alanında yapılan/ yapılacak olan değişimlerin geçici olarak düzelme noktasında etkili olacağını belirten Eğilmez, sonuç olarak bu hareketlerin tek başına yeterli olmayacağını vurguladı. Ünlü ekonomist, paylaşımını şu ifadeler ile sonlandırdı: “Biliyorduk böyle olduğunu deyip ayrılıyorlar. Son 5- 6 yılım böyle geçti desem yanlış olmaz.”

Exit mobile version