Ekonomi

O ilçede suya yüzde 50 zam geldi! AK Parti yetkilisi tepki gösterdi

Her yeni güne yeni bir zam açıklaması ile uyanan vatandaşlar, Çaycuma’da da su zammı ile karşı karşıya kaldı. Yapılan zammın ardından AK Parti yetkilisinden tepki geldi. İşte Çaycuma’da yaşananlara dair merak edilenler…

Enflasyon, kur farkı, akaryakıt zamları, yurt içinde ve yurt dışında yaşanan gelişmeler ve daha pek çok faktör, her alanda yüksek oranlı zamlar ile karşı karşıya kalınmasına yol açtı. Bugün gıda gibi en temel ihtiyaçlarını dahi kısıtlı bir çerçevede satın alabilen vatandaşlar, eylül ayının gelmesi ile birlikte açıklanan zamlara tepki göstermeye başladı.

Geçtiğimiz aylarda yapılan doğal gaz ve elektrik zamlarının ardından eylül ayında da birçok kalemde fiyat güncellemesine gidildi. Sigara, akaryakıt, ekmek, simit ve daha pek çok hizmet kalemi güncel fiyatları ile kamuoyuna duyurulurken bir zam haberi de Çaycuma’dan geldi. Belediye tarafından oy birliği ile alınmış olan su zammı kararının ardından AK Parti yetkilisinden ‘zammı geri alın’ çağrısı yapıldı. İşte ayrıntılar…

EYLÜL AYINDA YÜZDE 50’LİK ZAM KARARI

Çaycuma Belediye Meclisi oy birliği ile yeni bir zam kararına imza attı. Edinilen bilgilere göre eylül ayı ek bütçe toplantısında alınan karar neticesinde 20 TL olan suyun fiyatı yüzde 50 zam ile 30 TL’ye yükseldi. İş yerlerinde kullanılan suyun bedeli ise 60 TL olarak belirlendi.

AK PARTİLİ YETKİLİDEN SERT TEPKİ

Çaycuma için alınan yüzde 50’lik su zammı kararının ardından yetkililerden tepki gelmeye başladı. Saadet Partisi’nin ardından AK Parti de duruma tepki gösterdi.

AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, sosyal medya hesabı üzerinden su zammına tepki gösterdi. Suyu pahalıya vermenin tek kelime ile vatandaşın hiçe sayılması anlamını taşıdığını belirten Yiğit, bu durum ile ilgili olarak “Halkı enayi yerine koymaktır” ifadelerini kullandı.

“Su hayattır” diyen Yiğit, Çaycuma Belediyesi’nin almış olduğu zam kararının yanlış bir karar olduğunu vurguladı. Yiğit, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Halkın su isteği ve ihtiyacı hiçbir zaman küçümsenemez, örtbas edilemez. ‘Mecbur kalıyoruz, tasarruf tedbirleri, enflasyon ve elektrik zammı’ gibi bahanelere sığınarak sanki pahalı da olsa almak zorundasınız ve belediyenin bir lütfuymuş gibi pahalı.”