Ekonomi

Birikimlerini değerlendirmek isteyenler dikkat! İslam Memiş altında alım fırsatını duyurdu

Birikimlerini değerlendirmenin yollarını arayanlara uzman isimden kritik bir açıklama geldi. Altın piyasasını değerlendiren Uzman İslam Memiş, gram altın için alım aralığını duyurdu. İşte Memiş’in açıklamalarına dair ayrıntılar…

Türkiye’de ve dünyada enflasyonun yükselmesi ile birlikte piyasalarda da hareketli günler yaşanmaya başlandı. Enflasyon başta olmak üzere çok çeşitli faktörlere bağlı olarak değişen altın ve döviz fiyatları, Türk lirası cinsinden birikimi olan vatandaşlar tarafından yakın takip altına alındı.

Türk lirasının dolar karşısında gün be gün değer kaybetmesi, senelerini birikim yapmaya adamış olan birçok tüketiciyi köşeye sıkıştırdı. Bu neden ile hangi piyasaya yatırım yapması gerektiği konusunda kafası karışan vatandaş, bu süreçte uzman isimlerin yorumlarını daha da yakından takip etmeye başladı.

Piyasalarda gözlenen dalgalı grafikler eylül ayında da uzmanlar tarafından değerlendirilmeye devam edilirken bir açıklama da Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Altın fiyatları üzerinden birtakım analizler gerçekleştiren Memiş, gram altın için ‘alım fırsatı’ diyerek o seviyeyi işaret etti. İşte ayrıntılar…

GRAM ALTINDA O SEVİYEYE DİKKAT

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarını ele aldı. Piyasa özelinde bir değerlendirmede bulunan Memiş, özellikle gram altın ve ons altın ile ilgili söyledikleri ile dikkat çekti.

Gram altına yatırım yapmak isteyenler için önemli açıklamalarda bulunan Uzman Memiş, 2 bin 800 TL’nin altında kalan tüm seviyelerin ‘alım fırsatı’ olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu süreçte dikkatli olunması gerektiğini de vurgulayan Memiş, eylül ayında alım seviyelerinin gözlenebileceğini belirtti.

ONS ALTIN FİYATLARINI DEĞERLENDİRDİ

Bu hafta ons altında 2 bin 470 ila 2 bin 530 dolar aralığının gözleneceğini tahmin ettiğini belirten Uzman Memiş, 2 bin 420 dolar seviyesinin ise ons altın için destek seviyesi olduğunu ifade etti. Memiş direnç seviyesini ise 2 bin 530 dolar olarak kaydetti.

Yatırımcıların ve altına yatırım yapmayı düşünen potansiyel yatırımcıların özellikle ons altını takip etmeleri gerektiğini belirten Uzman Memiş, gram altının ons altına bağlı olarak şekillendiğini vurguladı.