Akaryakıta zam değil indirim güncellemesi yapılacak! Motorin indirimi duyuruldu

Brent petrol fiyatlarında ve döviz kurlarında gözlenen dalgalanmaların ardından akaryakıt için indirim haberi geldi. Elde edilen bilgilere göre yetkililer, motorinin litre fiyatına indirim yapılması için harekete geçti. İşte motorin indirimine ve güncel akaryakıt fiyatlarına dair merak edilenler…

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesi ile birlikte KDV hariç rafineri satış fiyatına ulaşılmaktadır. Eğer gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanacak ise de bu kez Akdeniz- İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve güncel döviz kuru takip edilmektedir. Tüm bu parametreler son dönemlerde ciddi değişikliklere uğradıkları için benzin ve motorin fiyatları da bu doğrultuda sık sık değişmektedir.

Son dönemlerde maddi açıdan en yıpratıcı gelişmeler arasında yer alan akaryakıt zamları, milyonlarca araç sahibinin cüzdanının boşalmasına yol açtı. Araç sahiplerinin yanı sıra akaryakıt zamlarından kaynaklanan maliyet artışları, birçok ürüne ve hizmete zam gelmesine yol açtığı için diğer tüketiciler de bu duruma isyan etmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde duyurulan LPG zammının ardından benzin ve motorine ne zaman geleceği endişe içinde beklenen haberler arasında yer alırken bugün şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Elde edilen bilgilere göre yetkililer motorin grubu indirimi için harekete geçti. Peki, motorine ne kadar indirim gelecek? Benzine ve LPG’ye indirim var mı? İşte konuya dair yaşanan son gelişmeler…

MOTORİN İNDİRİMİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Akaryakıt fiyatlarının rekor seviyelere dayanmış olduğu şu günlerde araç sahiplerini sevindirecek bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre 11 Eylül 2024 Çarşamba (yarın) gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 TL 50 kuruş tutarında indirim yapılacak. LPG ve benzin fiyatlarında ise şu an için değişikliğe gidilmeyecek.

GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI 10 EYLÜL 2024

Motorin indirimi öncesi geçerli olan akaryakıt fiyatları şu şekilde paylaşıldı:

Exit mobile version