Gündem

Tüm emeklileri ilgilendiriyor! SGK uzmanı duyurdu: İkramiye ödemesi yapılacak

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı ocak ayında açıklanacak yeni dönem maaş zammındayken uzman isimden herkesi heyecanlandıracak bir açıklama geldi. ‘İkramiye’ başlığı altında duyurulan haber, gündeme bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

Emekliler düşük maaşları ile gündelik hayat şartlarına ayak uyduramadıklarını dile getirmeye devam ederlerken gözler yeni dönem maaş zamlarına çevrildi. Açıklanan OVP ve ağustos ayı enflasyon rakamlarının ardından olası maaş artışlarına yönelik hesaplar hızlanırken bugün bir uzmandan önemli bir açıklama geldi.

Emekli maaşlarına yönelik sık sık değerlendirmelerde bulunan isimler arasında yer alan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklileri yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Daha önce olduğu gibi bu sene de emeklilerin geçim zorluklarını hafifletmek amacı ile bir destek programının planlandığını belirten Uzman Erdursun, konuya yönelik ayrıntıları paylaştı.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Özellikle emeklilerin son dönemlerde yakından takip ettiği isimler arasında yer alan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, canlı yayında milyonları ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda emeklilerin bütçelerini bir nebze olsun ferahlatabilmek adına bir destek programının planlandığını belirten Erdursun, söz konusu desteğin ‘ikramiye’ başlığı doğrultusunda verileceğini ifade etti.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’un canlı yayında duyurmuş olduğu yeni emekli destek paketi, gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu destek tutarının ne kadar olacağı ve ödemelerin ne zaman yapılacağı, birçok emekli tarafından merak edildi.

Uzman Özgür Erdursun’un açıklamasına göre hükümet yetkilileri emekli destek paketi için harekete geçti. Erdursun, bu alanda yaşanan son gelişmeleri şu sözler ile duyurdu: “Ocak ayına kadar tek seferlik olacak şekilde bir ödeme yapılabilir. 5 bin veyahut da 10 bin TL, aralık ayına yakın bir sürede bu tür bir uygulama gerçekleşebilir.”

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’un canlı yayında müjdelemiş olduğu emekli ikramiyesine yönelik yetkililerden bir açıklama gelmedi. Ödemelerin gerçekten yapılıp yapılmayacağı, ilerleyen günlerde belli olacak. Hükümet daha önce de emeklilere tek seferlik olacak şekilde 5 bin TL’lik bir ikramiye ödemesi gerçekleştirmişti.