Memur- Sen’den kritik açıklama: Memur maaşlarına ek zam mı geliyor?

Memur maaşlarının gündemden düşmediği şu günlerde Memur- Sen’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Tasarruf politikalarını eleştiren sendika yetkilisinin ek zam ile ilgili söyledikleri gündeme bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

Enflasyon ile mücadelenin devam ettiği şu günlerde memur maaşları da gündemden düşmemeye başladı. Temmuz ayında açıklanan maaş artışının yüksek enflasyon karşısında kısa bir süre içerisinde erimiş olması, memurların da diğer gruplar gibi maddi açıdan sıkıntılar çekmelerine yol açtı.

Memur maaşlarına yeni dönemde hangi oranda zam yapılacağı merak edilirken sendika yetkilisinden konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi. Memur- Sen Bursa Temsilcisi Ramazan Acar hem tasarruf politikalarını eleştirdi hem de ek zam ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar…

TASARRUF TEDBİRLERİNİ ELEŞTİRDİ

Memur- Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir- Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, memurları da direkt olarak etkileyen tasarruf tedbirleri ile ilgili konuştu. Tasarruf politikalarının kamu görevlilerinin sırtlarına yüklenmesinin doğru olmadığını savunan Acar, eğitim çalışanlarının özellikle de öğretmenlerin şu süreçte ekonomik sıkıntılar ile karşı karşıya kaldıklarını vurguladı.

Alınan tasarruf tedbirlerinin özellikle eğitim tarafında ciddi sıkıntılara sebep olduğunu belirten Acar, sıkıntının yalnızca çalışanları değil genel olarak eğitimin kalitesini de etkilediğini ifade etti. Öğretmenlerin durumlarına dikkat çeken Acar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öğretmenlerin umutsuzluğa kapılmasını önlemek ve onlardan kaliteli hizmet almak için öncelikle iyi bir eğitim sistemi, uygun çalışma ortamı ve iyi imkanlar sağlanmalıdır.”

EK ZAM İLE İLGİLİ KONUŞTU

Kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan zamların yüksek enflasyon karşısında eridiğini ve bu sebep ile de ilgili grubun yaşam standartlarının ciddi bir biçimde düştüğünü belirten Acar, ek zam talebi ile dikkat çekti. Sabit gelirli memurların ekonomik şartlar karşısında ayakta kalabilmeleri için maaşlara enflasyon farkının yanı sıra ek zamların da yansıtılması gerektiğini savunan Acar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kamu görevlilerinin yaşadığı ekonomik sıkıntılar göz önünde bulundurulmalı ve gerekli düzenlemeler vakit kaybetmeden hayata geçirilmelidir.”

Exit mobile version