Adalet Personeli

Cumhurbaşkanının imzası ile yayınlandı! Adalet Bakanlığı’na 1634 personel alınacak

Geçtiğimiz günlerde bazı kadrolarında eksiklik olduğunu tespit ederek ilana çıkan Adalet Bakanlığı, bugün yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre bakanlık farklı pozisyonlar için yüzlerce personel alımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. İşte ayrıntılar…

Kamu personel alımı ilanlarının arka arkaya yayınlandığı şu günlerde Adalet Bakanlığı’nın da personel arayışı içerisinde olduğu bildirilmişti. Geçtiğimiz hafta yapılan bu istihdam çağrısının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.

Edinilen bilgilere göre 10 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yeni bir kararname yayınlandı. Söz konusu kararnamenin Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak personel alımlarına ilişkin önemli bilgiler içerdiği öğrenildi. Buna göre bakanlık farklı pozisyonlar için yüzlerce personel alımı gerçekleştirecek. Bazı pozisyonlar için dışarıdan alım yapılacak, bazı pozisyonlar için ise birim içi atamaların yapılması tercih edilecek. İşte ayrıntılar…

BOŞ KADROLAR BELİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanmış olan kararnameye göre Adalet Bakanlığı’na toplamda bin 634 personel alınacak. 1634 kişinin hepsi dışarıdan alınmayacak. Bazı pozisyonlar için aday başvuruları kabul edilecek, bazı pozisyonlar ise kurum içi geçiş ile atamalar yapılacak.

Takvim’in haberine göre kararnamede de belirtilmiş olan Adalet Bakanlığı boş kadroları şu şekilde:

  • Stajyer kontrolör, şef, tekniker, teknisyen: 54
  • Hakim ve savcı: 700
  • İcra katibi, cezaevi müdürü ve diğer kadrolar: 609
  • Adli Tıp Kurumu: 271
  • Hukuk müşaviri, şef, biyolog ve diğer pozisyonlar: 56

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI İLANI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Geniş yelpazede iş fırsatı sunacak olan Adalet Bakanlığı’nın yukarıda belirtmiş olduğumuz boş kadrolar için ne zaman ilana çıkacağı merak konusu oldu. Söz konusu boş kadrolara başvuruda bulunarak Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak çalışma fırsatı yakalamak isteyen pek çok aday, başvuru ekranlarının erişime açılıp açılmadığını araştırmaya başladı.

Edinilen bilgilere göre Adalet Bakanlığı’nın söz konusu alımlar için ilerleyen günlerde ilana çıkması bekleniyor. İlan hazır olduğunda bakanlığın web sitesi ve Resmi Gazete üzerinden yayınlanacak. Başvuru koşulları, sınav tarihleri ve diğer detaylar da ilgili ilan aracılığı ile duyurulmuş olacak.