Döviz kurları için kritik gün! Dolar ve euro kaç TL oldu? 10 Eylül 2024 döviz fiyatları

Döviz kurlarında yukarı yönlü hareketlerin hızlanmış olduğu şu günlerde gözler FED faiz kararına çevrildi. İlerleyen günlerde açıklanacak olan faiz kararının özellikle dolar üzerinde etkili olacağı tahmin edilirken doların yeni güne 34 TL’nin üzerinde başladığı görüldü. İşte ayrıntılar…

Bir süredir yukarı yönlü hareketleri ile yatırımcıların yüzlerini güldüren döviz kurları, arama motorlarına sık sık konu olmaya başladı. Döviz kurlarında yükselişin devam edip etmeyeceği yatırımcılar tarafından merak edilirken birikimlerini bu alanda değerlendirmek isteyenler de olası düşüşlerden haberdar olabilmek adına ekranları yakın takip altına aldı.

Döviz kurlarında hareketlilik yeni günde de devam ederken gözler Amerika’dan gelecek olan enflasyon verilerine çevrildi. Açıklanacak verilerin FED’in faiz kararı üzerinde etkili olacağı söylenirken güncel döviz fiyatları da merak konusu oldu. İşte yaşanan son gelişmelere ilişkin ayrıntılar…

VERİLER, DOLAR KURUNU NASIL ETKİLEYECEK?

Döviz kurlarında hareketlilik devam ederken açıklanacak verilerin özellikle dolar kuru üzerinde nasıl etkili olacağı merak konusu oldu. Amerika’nın enflasyon verileri yarın açıklanacak. Söz konusu veriler, Amerika Merkez Bankası’ndan çıkacak olan faiz kararı üzerinde etkili olacak. Toplantı 18 Eylül tarihinde düzenlenecek.

Uzmanlara göre Amerika Merkez Bankası yüzde 60 olasılık ile 0,25 baz puanlık faiz indirimini duyuracak. Yanı sıra cari açık ve işsizlik rakamları da açıklanacak. Tüm bu verilerin doların gidişatında etkili olacağı tahmin edilirken grafiklerin hangi yönde değişecekleri merak ediliyor.

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM 10 EYLÜL 2024

Dolar üzerinde etkili olan Amerika enflasyon verilerinin ve Amerika Merkez Bankası faiz kararının açıklanması beklenirken döviz kurlarında gözlenen son seviyeler de merak konusu oldu.

Dolar yeni güne yüzde 0,11’lik yükseliş ile başladı. Şu saat itibari ile geçerli olan dolar alış fiyatı 34,0724 TL, satış fiyatı ise 34,0789 TL olarak kayda geçti.

Euro yeni güne yüzde 0,28’lik yükseliş ile başladı. Şu saat itibari ile geçerli olan euro alış fiyatı 37,5847 TL, satış fiyatı ise 37,7267 TL olarak bildirildi.

Exit mobile version