Ekonomi

Bakan Bayraktar duyurdu: Gabar’da petrol üretim miktarı belli oldu

“Türkiye’nin en kaliteli petrolünü üretmeye başladık” diyen Bakan Alparslan Bayraktar, son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. İşte Bakan Bayraktar’ın açıklamalarına dair ayrıntılar…

Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 2024- 2025 Eğitim- Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Yüzyılı ve Yeni Türkiye hedefleri ile ilgili konuştu.

Söz konusu hedeflerin gençlerin gayretleri ile birlikte gerçekleştirileceklerini belirten Bakan Bayraktar, ayrıca dünyanın takip ettiği Gabar petrolü ile ilgili de konuştu. Söz konusu açıklamasında petrol üretim miktarına ilişkin de bilgi veren Bakan Bayraktar, son gelişmeleri paylaştı. İşte ayrıntılar…

GÜNCEL RAKAMLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞTI

Katıldığı etkinlikte önemli açıklamalara imza atan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar’da devam eden petrol çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi. Türkiye’nin en kaliteli petrolünün çevreye uyumlu olacak bir biçimde Gabar’da üretilmeye başlandığını belirten Bakan Bayraktar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Günde yaklaşık 47 bin varil petrol üretiyoruz. Bunun yanı sıra Karadeniz’de, Sakarya Doğal Gaz Sahası’nda yaklaşık olarak 2,6 milyon eve yetecek kadar doğal gaz üretmeye başladık.”

ZONGULDAK’TA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Gabar ve Sakarya Doğal Gaz Sahası’nın yanı sıra Zonguldak’ta da çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Bayraktar, saha çalışmasına ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Deniz derinliğinin 2 km’den fazla olduğu bir noktada deniz tabanına ulaştıklarını belirten Bakan Bayraktar, 2.000- 2.500 metrede sondaj yapıldığını ifade etti. Bakan Bayraktar, Zonguldak’ta devam eden çalışmalara dair şunları söyledi: “Doğal gaz kendi kaynaklarımız, mühendislerimiz, buralardan yetişmiş sizler ile aramaya karar verdiğimizde bize dediler ki ‘Yapamazsınız, bunu arayamazsınız, bu çok zor iş’. Biz ise oradaki gazı bulup karaya getirip evlerimize ve sizlere ulaştırıyoruz.”

Bu yolda kararlı ve istikrarlı bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirten Bakan Bayraktar, bu çalışmalar neticesinde Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığının azalacağını ifade etti. 30 yıl içerisindeki karbon nötr hedefine ek olarak enerjide tam bağımsız bir Türkiye’nin amaçlandığını belirten Bakan Bayraktar, bu hedeflerin hep birlikte gerçekleştirileceğini vurguladı.