İçişleri Bakanlığı en az ilkokul mezunu 31 personel alacak! Başvuru tarihleri açıklandı

İçişleri Bakanlığı istihdam çağrısı ile gündeme geldi. Edinilene bilgilere göre bakanlık iki farklı pozisyon için onlarca personel alımı gerçekleştirecek. İşte ayrıntılar…

Kamu personel alımı ilanları eylül ayında da yakından takip edilmeye devam ediliyor. İş arayışı içerisinde olup devlet güvencesinde kariyer hedeflerine ulaşmak isteyen pek çok kişi, eylül ayı kamu personel alımı ilanlarını sık sık sorguluyor.

Arama motorları üzerinden yapılan personel alımı ilanı sorgulamaları gündemden düşmezken milyonları sevindirecek bir istihdam çağrısı da İçişleri Bakanlığı’ndan geldi. Eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıktığı öğrenilen İçişleri Bakanlığı, söz konusu ilanı için başvuru sürecinin resmen başlamış olduğunu bildirdi. Peki, İçişleri Bakanlığı’nın personel alımı ilanına kimler, nereden başvuru yapabilir? İşte konuya dair merak edilenler…

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI İLANI EYLÜL 2024

Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın ardından İçişleri Bakanlığı’ndan da bir istihdam çağrısı geldi. Ajans Konya’nın haberine göre bakanlık, 2828 sayılı Kanun ile 2024/ 2 çerçevesinde görevlendirmek üzere iki farklı pozisyon için personel alımı gerçekleştirecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılmış olan resmi açıklamaya göre hizmetli ve düz memur pozisyonları için toplamda 31 personel alımı yapılacak. Yeni personellerin 5’i hizmetli, 26’sı ise düz memur olarak görevlendirilecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan personel alımı ilanı, birçok kişinin dikkatini çekmeyi başardı. Bakanlık bünyesinde düz memur veyahut da hizmetli olarak görevlendirilmek isteyen pek çok aday, kurumun personel alımı ilanına nereden ve nasıl başvuru yapabileceklerini öğrenmek üzere araştırmalara başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre hizmetli pozisyonu için en az ilkokul mezunu, düz memur pozisyonu için ise en az lise mezunu olan adayların başvuruları değerlendirmeye alınacak. Aday başvuruları 20 Eylül tarihine kadar internet üzerinden kabul edilecek. e- Devlet sistemi Kariyer Kapısı ekranı üzerinden yapılacak olan başvurular bakanlık yetkilileri tarafından değerlendirilecek.

İçişleri Bakanlığı’nın ilanına yönelik sıklık ile sorgulanan konulardan biri de 2828 sayılı Kanun olarak öne çıktı. Bakanlığın bu kanun çerçevesinde alım yapacağını öğrenen adaylar, kanunun kimleri kapsadığını merak etti. Düzenlemeye göre 2828 sayılı Kanun yalnızca devlet bünyesinde eğitim görenleri ilgilendiren bir kanundur.

Exit mobile version