Emekliye 17- 25 Eylül tarihleri arasında çifte ödeme yapılacak! 30 bin TL’yi bulacak

Emekliler eylül ayı maaşlarını çekmek için gün sayarlarken milyonları sevindirecek haber Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan geldi. Kamu kurumu emeklilere maaşa ek ödeme yapılacağını bildirdi. İşte ayrıntılar…

Maddi zorlukların hat safhada olduğu şu günlerde özellikle emeklilerin isyanları gündemden düşmemeye başladı. Aldıkları 12 bin 500 TL’lik taban aylığı ile geçinemediklerini dile getiren emekliler, 2025 yılı maaş zammının bu zorluklar göz önünde bulundurularak hesaplanması gerektiğini bildirdi.

2025 yılı emekli maaşı zammı, 3 Ocak tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan aralık ayı enflasyonu neticesinde belirlenecek. Şu an için emeklilere zamma ek bir refah payının verilip verilmeyeceği bilinmezken eylül ayı özelinde yeni bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre bu ay emeklilere maaşları haricinde ödeme yapılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun onayı ile yapılacak olan bu ek ödemeden, kurumdan maaş alan tüm emekliler yararlanabilecek.

EYLÜL AYI EMEKLİ MAAŞI ÖDEMELERİ HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu her ay olduğu gibi eylül ayında da 16 milyonu aşkın emekliye maaş ödemesi gerçekleştirecek. SSK’lıar 17- 25 Eylül tarihleri arasında, Bağ- KUR’lular ise 26- 28 Eylül tarihleri arasında maaş ödemelerini hesaplarında görüntüleyebilecekler.

EMEKLİ EYLÜL AYI EK ÖDEME FIRSATI NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan maaş alan tüm emekliler, eylül ayında ek bir ödemeden yararlanabilecekler. Bankalar ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan maaş ödemeleri protokolü kapsamında yapılacak olan bu ek ödemeden, 30 Eylül 2024 tarihine kadar yararlanılabilecek.

‘Promosyon’ başlığı altında yapılacak olan ödemelerin tutarları, bankadan bankaya farklılık gösterecek. Kamu bankalarına promosyon başvurusunda bulunanlara asgari 5 bin TL, azami ise 12 bin TL maaşlarına ek olarak ödenecek. Özel bankalardan promosyon almak isteyenler ise 18 bin TL’ye varan ek ödeme fırsatlarından yararlanabilecekler.

Hem kamu bankaları hem de özel bankalar tarafından yapılan açıklamaya göre maaş hesaplarını ay sonuna kadar ilgili bankaya taşıyanlara, SGK maaşları doğrultusunda belirlenmiş promosyon tutarı aktarılacak. Özel bankalara müracaat edenler 12 bin 500 TL’lik taban maaşlarına ek 18 bin TL’lik ek ödeme hizmetinden yararlanabilecekler.

Exit mobile version