2025 memur maaşı için konuşulan iki rakam ortaya çıktı! Tek tek hesaplandı

Yeni yıla az bir zaman kala zamlı maaşlara yönelik araştırmalar da hız kazandı. Emeklilere ve memurlara yeni dönemde ne kadar zam yapılacağı merak edilirken uzmanların son hesapları kamuoyu ile paylaşıldı. İşte ayrıntılar…

Birçok dünya ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de yüksek enflasyon sorunu devam ediyor. Ek olarak döviz kurlarının rekor seviyelere ulaşması, altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi gibi gelişmeler de gündelik hayat şartları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor.

Koronavirüs döneminden bu yana alım güçlerinin ne zaman toparlanacağını merak eden pek çok vatandaş, son günlerde ise yeni dönem maaşlarına yönelik sorgulamalara başladı. 2025 yılı maaş zamlarının hangi oranlarda olacağı merak edilirken son veriler, uzmanları harekete geçirdi.

Daha önce Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından paylaşılmış olan sene sonu enflasyon tahminlerine bir yenisi daha eklendi. Açıklanan yeni Orta Vadeli Program’da yer alan hedef enflasyon verileri, yeni dönem maaşlarının hesabında kullanılan parametrelerden biri olarak kayda geçti. Peki, memur maaşı 2025 yılında kaç TL olacak? Memur maaşları hangi oranda artacak? İşte güncel senaryolara ilişkin ayrıntılar…

ENFLASYON TAHMİNLERİNE GÖRE MAAŞ ZAMMI HESABI

Türkiye Merkez Bankası geçtiğimiz haftalarda senenin 3’üncü enflasyon raporunu yayınlamış ve söz konusu raporda sene sonu enflasyon tahminlerine yer vermişti. Ardından ise 5 Eylül tarihinde yeni Orta Vadeli Program açıklanmış ve söz konusu programda da sene sonu enflasyon hedeflerine yer verilmişti.

Açıklanan tahmini ve hedeflenen enflasyon verilerinin ardından olası memur maaşlarına yönelik birtakım hesaplar yapıldı. Uzmanlara göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanmış olan yüzde 38’lik sene sonu enflasyon tahmini gerçekleşirse senenin ikinci 6 aylık enflasyon farkı yüzde 10,64 olarak kayda geçecek. Bu durumda memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2025 yılı için yüzde 6,62 oranında zam yapılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın üst enflasyon tahmini yüzde 42 olarak bildirilmişti. Bu oranın gerçekleşmesi halinde ise memurlara ve memur emeklilerine 2025 yılı için yüzde 9,70 oranında maaş zammı yansıtılacak.

2025 MEMUR MAAŞI ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2025 yılı maaş artış oranı, 3 Ocak tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulacak olan aralık ayı enflasyon verisinin ardından kamuoyu ile paylaşılacak.

Exit mobile version