Altın tahminini ‘en iyimser’ diyerek duyurdu: 5 bin TL’yi bulabilir

Altın fiyatlarının rekor kırdığı şu günlerde Kapalı Çarşı kuyumcularından sene sonu gram altın tahminleri geldi. Kuyumcuların açıklamaları yatırımcıları sevindirirken vatandaşları şaşkına çevirdi. İşte ayrıntılar…

Altın fiyatlarında gözlenen dalgalı hareketler, yatırımcılar ile potansiyel yatırımcılar tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Uzunca bir süredir birikimlerini altında değerlendiren veyahut da değerlendirmenin yollarını arayanlar fiyat tablolarını sık sık sorgularlarken Kapalı Çarşı kuyumcularının son açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Risk iştahının karışık olduğu yeni günde Amerika vadelileri yüzde 0,2 ila 0,4 aralığında arttı. Asya piyasalarında ise görünüm negatif olarak kayda geçti. Amerika 10 senelik tahvil faizi yüzde 3,74 olarak hesaplanırken dolar endeksi de 101,2 seviyesi ile öne çıktı. Tüm bu gelişmelerin ardından ons altının 2 bin 500 doların üzerine çıkmakta zorlandığı görülürken kuyumculardan sene sonu gram altın tahminleri geldi. İşte endişelendiren açıklamalara dair ayrıntılar…

GRAM ALTIN TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Yeni haftanın ilk gününde altında yukarı yönlü hareketlerin devam ettiği görülürken Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı sene sonu altın tahminini paylaştı. Gram altında yükselişin devam ettiğini ve önümüzdeki aylarda da devam edeceğini öngördüğünü belirten Yazıcı, şu ifadeleri kullandı: “Altının özellikle yılbaşına yakın 3 bin, 3 bin 500 TL bandını göreceğini düşünüyorum.”

“BÖYLE GİDERSE 5 BİN TL OLABİLİR”

3- 4 ay önceki altın öngörülerinin bugün gerçekleşmiş olduğunu belirten Yazıcı, gram altının senenin başında 2 bin 50 TL seviyesinden işlem gördüğünü hatırlattı. Altının seyrinin gelecek dönemlerde özellikle de yılbaşına yakın bir süreçte 3.000- 3.500 TL seviyesine çekilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Yazıcı, bu öngörüsünün sebebini ise şu şekilde açıkladı: “Çünkü Orta Doğu’da savaş var. Rusya- Ukrayna savaşı var. Şu anda Dünya Sağlık Örgütü farklı hastalıklardan bahsediyor. Eğer ki böyle bir durum olursa; İran- İsrail savaşının ateşleyici unsuru olursa, Çin ve Kore’nin buraya girmesi ile birlikte altın fiyatı için en iyimser rakam 5 bin TL dahi olabilir.”

Exit mobile version