SGK uzmanı 2025 emekli zammını açıkladı! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Ağustos ayı enflasyon verilerinin ve yeni OVP’nin açıklanması, 2025 maaş zamlarına yönelik hesapları hızlandırdı. Milyonlarca emekli bu veriler doğrultusunda olası maaş artışlarını hesaplamaya çalışırken SGK uzmanından net bir hesap geldi. İşte ayrıntılar…

Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte senenin ikinci yarısına ilişkin ikinci enflasyon verisi tamamlanmış oldu. Emekli maaşlarını doğrudan etkileyecek olan bu verilerin ardından yeni OVP de kamuoyu ile paylaşıldı.

OVP’de yer alan 2024 yılı enflasyon hedefi ve mevcut enflasyon verileri, uzmanların maaş hesaplarını hızlandırdı. 2025 yılında emekli maaşlarına yapılacak olası zamları hesaplayan uzmanlar milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilirken bir açıklama da SGK uzmanından geldi. Ali Tezel, son verileri göz önünde bulundurarak yaptığı hesap ile emeklileri şaşkına çevirdi. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşları 2025 yılında hangi oranda zamlanacak? İşte konuya dair ayrıntılar…

2025 EMEKLİ MAAŞI ZAMMINI HESAPLADI

Son dönemlerde yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken SGK Uzmanı Ali Tezel, son olarak 2025 emekli maaşları ile ilgili konuştu. Mevcut verileri ve diğer faktörleri göz önünde bulunduran Ali Tezel, ocak ayında emeklilere yüzde 7 oranında artış yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Tezel’in tahmini doğru çıkarsa yeni yılda en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL’den 13 bin 375 TL’ye çıkacak.

SSGK ve Bağ- KUR emeklilerine son olarak temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam yapılmıştı. Memur emeklilerine verilen zam oranı ise yüzde 19,31 olarak kayda geçmişti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Yeni dönem emekli maaşlarına yönelik yüzde 7’lik bir artış tahmininde bulunan SGK Uzmanı Ali Tezel, ek olarak asgari ücret artışı ile ilgili de konuştu. Ocak ayında yalnızca emeklilere değil asgari ücretlilere de zam yapılacağını belirten Tezel, son verileri göz önünde bulundurarak şaşkınlık yaratacak bir rakamı işaret etti.

Ali Tezel’in hesabına göre yeni yılda asgari ücrete yüzde 10,5 oranında zam yapılabilir. Eğer Tezel’in tahmini doğru çıkarsa yeni yılda asgari ücret 17 bin 2 TL’den 18 bin 787 TL’ye çıkacak.

Exit mobile version