Ekonomi yazarı ‘üzülerek söylüyorum’ diyerek duyurdu: OVP beklentileri karşılayamadı

Geçtiğimiz günlerde ekonomi yönetimi tarafından kamuoyu ile paylaşılmış olan yeni Orta Vadeli Program (OVP) ekonomi yazarı tarafından değerlendirildi. Çetin Ünsal’ın yeni OVP ile ilgili söyledikleri gündeme bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ekonomi yönetimi, merak ile beklenen yeni Orta Vadeli Program’ı geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştı. Yeni program kapsamında sene sonu enflasyon hedefleri ve büyüme beklentilerinin değişmiş olduğu gözlenirken ekonomi yazarından konuya yönelik dikkat çeken açıklamalar geldi.

Haberler.com’un YouTube stüdyosunda Sunucu Melis Yaşar’ın sorularını yanıtlayan Ekonomi Yazarı Çetin Ünsalan, açıklanan Orta Vadeli Program ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Yeni OVP’nin sorunları çözme noktasında beklentileri karşılayacağı ümit edilirken açıklamanın ardından tam tersi bir durumun yaşandığını belirten Ünsalan, sözleri ile dikkatleri üzerine çekti. İşte ayrıntılar…

“KARŞILIK VEREMEDİ”

Haberler.com’un YouTube stüdyosunda Sunucu Melis Yaşar’ın konuğu olan Ekonomi Yazarı Çetin Ünsalan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ekonomi yönetimi tarafından kamuoyu ile paylaşılan yeni OVP’yi değerlendirdi.

Yeni OVP’nin detaylarını paylaşan Çetin Ünsalan, program ile ilgili olarak şunları söyledi: “Şu an reel sektör başta olmak üzere çok ciddi ekonomik sıkıntıların olduğu bir ortamda herkes gözünü Orta Vadeli Program’a çevirmişti. Buradan gelecek olan bir açılım ve yol haritasının sorunları çözümüne ilişkin bir fikir verebilir mi diye merak ediliyor. Ancak üzülerek söylüyorum ki OVP bu karşılığı veremedi.”

ELEŞTİRİSİ İLE DİKKAT ÇEKTİ

Yeni Orta Vadeli Program’ın ekonomik sıkıntıların çözümü adına yeni bir yol haritası sunamadığını ve bu neden ile de beklentileri karşılayamadığını belirten Ekonomi Yazarı Çetin Ünsalan, programa yönelik eleştirileri ile dikkat çekti.

Orta Vadeli Programın açıklanması ile birlikte birkaç noktanın dikkatini çektiğini belirten Ünsalan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Birincisi sanki enflasyon raporunu birazcık daha farklı cümleler ile önümüze koydular gibi geliyor. Oysa benim raporlamadan çıkıp program olarak nitelendirilebilmem için Türkiye’nin aslında 3 yıllık yol haritasını anlayabilmesi için orada çok daha farklı işler olmalıydı.”

Exit mobile version