Selçuk Geçer’den çarpıcı tespit: ‘Kur artışı kaçınılmaz bir gerçek’

Döviz kurlarında hareketliliğin devam ettiği şu günlerde gözler uzman tahminlerine çevrildi. Birikimlerini tehlikeye atmak istemeyen vatandaşlar özellikle dolara ilişkin öngörüleri araştırmaya başladı. Bu noktada Selçuk Geçer’in son değerlendirmesi bir hayli dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

Küresel çapta etkili olan gelişmeler, ülkemizde de ciddi bir kur farkının oluşmasına yol açtı. Dolar kurunun 34 TL seviyesine dayandığı şu günlerde yükselişin daha ne kadar devam edeceğini merak eden pek çok kişi, piyasaları yakın takip altına aldı. Bu kapsamda özellikle uzman isimlerin görüşleri gündemden düşmemeye başladı.

Dolar kurunda gözlenen hareketliliğin birçok faktörden kaynaklandığını belirten uzmanlar, sene sonu tahminlerini güncellemeye başladı. Açıklanan yeni OVP’de yer alan bilgiler dahilinde analizlerini an be an kamuoyu ile paylaşan isimlerden biri de ünlü Ekonomist Selçuk Geçer oldu.

Aylar öncesinden dolar kurunun ulaşabileceği seviyeler ile ilgili tahminlerde bulunan Selçuk Geçer, son olarak mevcut durumu değerlendirdi. Dolarda yükselişin öngörülmesi gerektiğini ifade eden Geçer’in açıklamaları ekonomi gündemine bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

“100 TL’YE BİLE ÇIKABİLİR”

Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada dolar kurunun ciddi bir baskı altında olduğuna dikkat çeken Selçuk Geçer, ekranlarda görüntülenen 34 TL seviyesinin kurun gerçek değerini yansıtmadığını ifade etmişti. 50- 60 TL’lik gerçek değeri olan dolarda baskının önemli bir durum olduğunu vurgulayan Geçer, son olarak mevcut durumu değerlendirdi.

Tahminlerini güncelleyen Selçuk Geçer, doların 100 TL seviyesine kadar dahi yükselebileceğini ileri sürdü. Yeniçağ’da yer alan habere göre ünlü ekonomist küresel çapta gözlenen ekonomik krizlerin ve ülkemizdeki kur baskının derinleşmesi halinde bu seviyenin şaşırtıcı olmayacağını vurguladı.

EKONOMİK ZORLUKLARA DİKKAT ÇEKTİ

Yurt dışında yaşanan ekonomik sıkıntıların şu an için derinleşmiş durumda olduğunu belirten Ekonomist Selçuk Geçer, bu gelişmelerden ötürü ülkemizde kur artışının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Bu gelişmelerin aynı doğrultuda devam etmesi halinde 100 TL’lik bir dolar kurunun şaşırtıcı olmayacağını belirten Geçer, kur baskının ilerleyen dönemlerde ekonomik zorlukları daha da artırabileceğini ifade etti.

Exit mobile version