Kahve keyfi yapmak tarih oldu! Yüzde 40’lık zam açıklandı

Enflasyona ve diğer parametrelere bağlı olarak değişen fiyat listeleri vatandaşları zorlarken bir zam haberi de kahve sektöründen geldi. Kahve fiyatlarına yapılan dev zam, kafein tutkunlarını şoka uğrattı. İşte son gelişmelere dair merak edilenler…

Yüksek enflasyonun dünya çapında hissedildiği şu günlerde ülkemizde de tüm dengeler değişti. Artan enflasyona bağlı olarak hem döviz kurlarında hem de altın fiyatlarında dalgalı grafikler gözlenirken Amerika Merkez Bankası’nın faiz indirimine gitmesinin beklenmesi de piyasalar üzerindeki baskıları artırdı.

Ekonomi alanında yaşanan gelişmelere bağlı olarak ülkemizde de kısa süre içerisinde birçok değişiklik yaşandı. Gıda fiyatlarından otomobil fiyatlarına kadar pek çok hizmet ve hizmet ürününde dev zamlar gözlenirken ekonomi yönetimi de sıkı para politikalarını hayata geçirdi.

Enflasyon ile mücadele kapsamında alınan önlemler ve diğer faktörler, vatandaşların alım güçlerinin düşmesine yol açtı. Her gün akaryakıttan diğer sektörlere kadar tüm hizmet sektörlerinden gelen zam açıklamaları ile karşı karşıya kalan tüketicilere, bugün de kahve sektöründen fiyat artışı açıklaması geldi. Dev zam gündeme bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

KAHVE ÜRETİCİLERİ ZAM KARARI ALDI

Yüksek enflasyona bağlı olarak artan maliyetler, birçok firmayı fiyat listelerini güncellemeye zorladı. Son olarak maliyet artışına direnemeyen kahve sektöründen de önemli bir haber geldi.

Edinilen bilgilere göre artan maliyetlerin ardından harekete geçen kahve üreticileri, Türkiye’de kahve fiyatlarına zam yapılmasına karar verdi. Geçtiğimiz hafta sonu alınan karara göre 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kahve fiyatlarına yüzde 40 oranında zam yapılacak.

KAHVE ZİNCİRLERİNDE DE FİYATLAR DEĞİŞECEK

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve küresel tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar, Avrupa Birliği düzenlemeleri ile birleştirildi. Söz konusu genel değerlendirme çerçevesinde Türkiye’de kahve fiyatlarına zam yapılmasına karar verildi.

Afrika’dan ithal edilen kahve çekirdeklerinin rekor fiyatlara ulaşması, kahve zincirlerini de köşeye sıkıştırdı. Edinilen bilgilere göre ilgili tarih itibari ile kahve zincirlerinin fiyat listeleri de değişecek. Konu ile ilgili konuşan Lavazza Başkanı Giuseppe Lavazza, fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Exit mobile version