Kamu Personelleri

SGK, KPSS ve YDS puanlarına göre personel alımı yapacak! 70 kişilik kontenjan duyuruldu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), KPSS ve YDS puanlarını göz önünde bulundurarak onlarca kişiye istihdam fırsatı sunacağını duyurdu. İşte SGK’nın başvurulara açık olan personel alımı ilanına dair ayrıntılar…

Kayıt dışılığın önüne geçilmesi noktasında büyük bir sorumluluğu bulunan yanı sıra emeklilik sistemini de yürüten Sosyal Güvenlik Kurumu, son olarak faaliyetleri ile değil istihdam çağrısı ile adından söz ettirdi.

Personel alımı ilanlarının peş peşe yayınlandığı şu günlerde eksik kadrolarını belirlemiş olduğunu duyuran Sosyal Güvenlik Kurumu, söz konusu ilanı için başvuru sürecinin devam ettiğini bildirdi. Peki, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayınlanan 2024 personel alımı ilanına kimler, nasıl başvuru yapabilir? İşte konuya dair ayrıntılar…

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BİLŞİM PERSONELİ ALIMI İLANI EYLÜL 2024

Milyonları kapsayan hizmetleri ile bilinen Sosyal Güvenlik Kurumu, eylül ayında personel alımı ilanı ile de dikkatleri üzerine çekti. Eksik kadrolarını belirleyerek Resmi Gazete aracılığı ile ilana çıkan kurum, bilişim kadrosunda görevlendirmek üzere yeni personellere ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılmış olan resmi açıklamaya göre farklı uzmanlık alanlarından olan 70 bilişim personeli kurum bünyesine dahil edilecek. Alım sürecinde başvurularını tamamlamış olan adaylarda eğitim, deneyim gibi özel şartların yanı sıra KPSS ve YDS puanları da gözetilecek. KPSS puanının yüzde 70’i, YDS puanının ise yüzde 30’u, SGK tarafından hesaplanarak başvuru kriterlerine dahil edilecek. İlgili şartları sağlayan adayların başvuruları onaylanacak.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BİLİŞİM PERSONELİ ALIMI İLANINA NASIL BAŞVURULUR?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayınlanmış olan bilişim personeli alımı ilanı, eğitimini bu alanda tamamlamış olup kamu bünyesinde görev yapmanın yollarını arayan birçok kişinin dikkatini çekti. Söz konusu ilana nereden ve nasıl başvuru yapılabileceği merak konusu oldu.

Kamu kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre bilişim personeli alımı ilanı için başvuru süreci 2 Eylül 2024 tarihinde başladı. Sürecin 16 Eylül 2024 tarihine kadar devam edeceğini belirten Sosyal Güvenlik Kurumu, aday başvurularının e- Devlet sistemi Kariyer Kapısı ekranı üzerinden tamamlanabileceğini bildirdi.