Gündem

OVP ile duyuruldu, uzman isim tek tek açıkladı! 2025 memur maaşı ne kadar olacak?

Ekonomi yönetimi tarafından duyurulmuş olan yeni Orta Vadeli Program dahilinde, memur maaşlarını da etkileyen enflasyon hedeflerinin değişmiş olduğu görüldü. Güncel hedefleri ele alan uzman isim, memur maaşlarına yapılabilecek zam oranını açıkladı. İşte ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ekonomi yönetimi tarafından 5 Eylül 2024 tarihinde açıklanmış olan yeni Orta Vadeli Program, son günlerin en çok konuşulan başlıklarından biri olarak kayda geçti. 2025- 2027 döneminde ekonomik açıdan atılacak adımları, hedefleri ve beklentileri içeren programda enflasyon hedeflerinin değişmiş olduğu görüldü. Yanı sıra program dahilinde büyüme hedeflerinin de geriye çekildiği gözlendi.

Yeni Orta Vadeli Program’ın açıklanmasının ardından hedef enflasyon verileri uzmanlar tarafından masaya yatırıldı. Söz konusu sene sonu hedeflenen enflasyon verisini baz alan uzman isimler, bu veriden yola çıkarak 2025 yılı memur maaşlarını hesapladı. İşte güncel hesaplara dair merak edilenler…

2025 MEMUR MAAŞI ZAMMINI HESAPLADI

Yetkililer tarafından paylaşılmış olan yeni Orta Vadeli Program’da 2024 yılı için daha önce yüzde 33 olarak kayda geçen enflasyon hedefi yüzde 41,5 olarak revize edildi. Önceki programda yüzde 15,2 olan 2025 yılı enflasyon hedefi yüzde 17,5’e, yine önceki programda yüzde 8,5 olan 2026 yılı enflasyon hedefi ise yüzde 9,7’ye yükseltildi. Bu rakamların ardından önemli bir açıklamada bulunan Çalışma Yaşamı Uzmanı Aziz Çelik, olası memur maaşı zammını hesapladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden OVP çerçevesinde açıklanan enflasyon hedefine yönelik birtakım değerlendirmelerde bulunan Çelik, 2024 yılı enflasyon hedef doğrultusunda memur maaşlarını hesapladı. Çelik, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Memur maaşları ve memur emeklisi maaş artışları yaklaşık olarak yüzde 9 seviyesinde kalır.”

TOPLU SÖZLEŞMEYE DİKKAT ÇEKTİ

Orta Vadeli Program kapsamında açıklanmış olan yüzde 41,5’lik sene sonu enflasyon hedefinin memur ve memur emeklisi maaşlarını olumuz etkileyeceğini belirten Çelik, ilgili hedefe ulaşılması halinde yüzde 9’luk maaş artışının uygulanacağını vurguladı. Bu durumu ağır eleştiren Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Memur ve memur emeklileri toplu sözleşmeden kaynaklı yeni bir kazık daha yemiş olur.”