Bakan Şimşek ‘Önceliğimiz fiyat istikrarı’ diyerek ekonomiyi değerlendirdi

Geçtiğimiz haftalarda hakkında ‘istifa etti’ iddiaları ortaya atılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik durumu değerlendirdi. Bakan Şimşek’in ‘fiyat istikrarı’ vurgusu dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

Enflasyonun yükselmesi ile birlikte hem ülkemizde hem de birçok dünya ülkesinde devreye giren sıkı para politikaları, sene sonunun yaklaşması ile birlikte daha da ön plana çıkmaya başladı. Yürütülen politikaların sene sonu hedeflerine ulaşma noktasında işe yarayıp yaramayacağı merak edilirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten son duruma ilişkin birtakım açıklamalar geldi.

Geçtiğimiz haftalarda istifa ettiğine ancak söz konusu istifasının kabul edilmediğine yönelik iddialar ile gündeme gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son olarak 2025- 2027 dönemi Orta Vadeli Program toplantısında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

FİYAT İSTİKRARINA DİKKAT ÇEKTİ

Başında olduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı kapsamında yürüttüğü politikalar ile yakından takip edilen Bakan Mehmet Şimşek, son olarak 2025- 2027 Orta Vadeli Program toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Kendine yöneltilen soruları yanıtlayan Bakan Şimşek’in özellikle fiyat istikrarı vurgusu dikkat çekti.

Fiyat istikrarı olmazsa sürdürülebilir yüksek bir büyümenin sağlanmasının imkansız olduğunu belirten Bakan Şimşek, “Dezenflasyon ile birlikte Türkiye’de büyüme yükselecektir” ifadelerini kullandı. Şu an için önceliğin fiyat istikrarının sağlanması olduğunun altını çizen Bakan Şimşek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kalıcı refah artışı için enflasyonu düşük tek hanelere indirip orada tutup fiyat istikrarını sağlamak lazım.”

“VERGİDE ADALET” VURGUSU

Açıklamasının devamında 2025 yılında bütçe açığının azaltıldığı bilgisine yer veren Bakan Şimşek, bu durumun dezenflasyona güçlü bir destek sağlayacağının belirtti. Ek olarak bir süredir gündemden düşmeyen vergi çalışmalarına da değinen Bakan Şimşek, adil vergi sistemi vurgusu ile dikkat çekti.

Bakan Şimşek, devam eden vergi çalışmaları ile ilgili olarak şunları söyledi: “Rantın vergilendirilmesi hususunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde de vergide adaleti sağlamaya yönelik bazı istisnaların gözden geçirilmesi hususunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Doğrudan vergilerin artırıldığını belirten Bakan Şimşek, atılan bu adımların etkilerinin ilerleyen senelerde görüleceğini ifade etti.

Exit mobile version