İŞKUR TYP başvuruları başladı mı? İŞKUR TYP başvuru şartları neler?

İŞKUR’un TYP kapsamında okullara temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alacağı biliniyor. Ancak söz konusu alımlar için başvuru sürecinin ne zaman başlayacağına dair henüz net bir bilgi bulunmuyor. Peki, İŞKUR TYP personel alımı ilanlarına kimler, nasıl başvuru yapabilir? İşte detaylar…

Kamu personel alımı ilanlarının yakından takip edildiği şu günlerde gözler İŞKUR’a çevrildi. Her sene olduğu gibi bu sene de Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamına okullara personel alımları gerçekleştirmesi beklenen İŞKUR, arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların temizlik ve güvenlik kadrolarına TYP kapsamında personel alımları gerçekleştiren İŞKUR’un 2024 ilanını ne zaman yayınlayacağı merak konusu oldu. Yanı sıra TYP alımları için sağlanması gereken başvuru kriterleri de arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaya başlandı. İşte İŞKUR TYP ilanları ile ilgili yaşanan son gelişmeler…

2024- 2025 İŞKUR TYP BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İŞKUR tarafından düzenlenmiş olan TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine alınacak olan temizlik ve güvenlik personellerine ilişkin resmi açıklama henüz yapılmadı. Okulların 9 Eylül 2024 tarihinde açılacağı bilinirken TYP başvuru ekranlarının da bu tarihten önce yani bu hafta içerisinde erişime açılacağı tahmin ediliyor.

İŞKUR TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İŞKUR TYP kapsamında her katılımcıya asgari ücret kadar ödeme yapılıyor. Programın uygulama süresi ise 6 ay olarak biliniyor. Haftalık çalışma süresi ise azami 45 saat üzerinden hesaplanıyor. Bu program dahilinde MEB bünyesinde görev yapmak isteyen kişilerin ise şu şartları sağlamaları gerekiyor:

Exit mobile version