Muhalefetten memurları şoke edecek iddia: Senede bir kez zam yapılacak

Milyonlarca memur 2025 Ocak döneminde alacakları maaş zamlarını merak ederlerken muhalefetten şoke edecek bir açıklama geldi. CHP’li milletvekili IMF’nin memurları da ilgilendiren bir talebinin olduğunu ileri sürdü. İşte ayrıntılar…

Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memurları ve emeklileri ilgilendiren olası zam hesapları yapılmaya başlanırken muhalefetten herkesi şaşkına çevirecek bir açıklama geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, IMF’nin AK Parti iktidarına ağır şartlar dayattığına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulunu. İşte ayrıntılar…

“ENFLASYON FARKI UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLEBİLİR”

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) hazırlamış olduğu Türkiye Raporu ile ilgili konuşan CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, IMF’nin ülkemize ağır şartlar dayattığını ileri sürdü. Söz konusu raporda; “Uygulanan ekonomik programın parasal sıkılaştırma, yüksek faiz, harcamaların kısıtlaması vb. alanlarda olumlu sonuçlarının görüldüğü, güven ortamının oluşmaya başladığı vurgulanırken, maliye politikaları, bütçe, vergi vb. alanlarda ise başarılı olunamadığı dile getirildi” ifadelerine yer verildiğini belirten Toprak, IMF’nin açıkça duyurduğu isteklerinden de bahsetti.

Toprak’a göre IMF, Türkiye’de maaş, kira, tarımsal ürün taban fiyatları vb. artışların gerçekleşen enflasyona göre değil hedeflenen enflasyona göre yapılmasını istiyor. Ek olarak IMF ekonomi programının başarılı sonuçlanması için emeklilere, kamu çalışanlarına ve asgari ücretlilere daha düşük zam verilmesini de öneriyor.

Toprak’ın açıklamalarına göre IMF’nin düşük zam talebi, memurları ve emeklileri kapsıyor. IMF’nin bu dayatmasının bu yıl asgari ücrete yansıdığını savunan Toprak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Milyonlarca asgari ücretliye sadece yılbaşında artış uygulandı. Yüksek enflasyona rağmen temmuzda zam verilmedi. Şimdi IMF’nin talebi ile memur ve emeklilere 6 ayda bir uygulanan zam ve enflasyon farkından vazgeçilmesi.”

FAİZ İNDİRİMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Toprak’ın memur ve emekli maaşlarına yönelik ‘IMF dayatması’ vurgusu ile yapmış olduğu açıklamalar, milyonları büyük ölçüde endişelendirdi. İlerleyen dönemlerde memura ve emekliye tek zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken Toprak, faiz indirimi ile ilgili de konuştu.

Ekim- kasım dönemine yönelik oluşan faiz indirimi beklentisinin IMF tarafından uygun bulunmadığını belirten Toprak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olası faiz indirimi talimatının önün kesin uygun bulmadığını ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version