SGK uzmanından kritik hesap: 2025 emekli maaşı zammını açıkladı

Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yeni dönem emekli maaşı zammına yönelik hesaplar hız kazandı. Bu kapsamda bir SGK uzmanı da son gelişmeleri değerlendirerek konuya yönelik öngörülerini paylaştı. İşte ayrıntılar…

Mevcut ekonomik koşullar milyonların belini bükerken bu süreci en ağır şekilde atlatan gruplardan biri de emekliler olarak kayda geçti. Hali hazırda ağır olan ekonomik şartlara karşı düşük maaşları ile direnmeye çalışan emekliler, temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak noktaya gelmiş olduklarını savundu.

Emeklilerin ve emekli temsilcilerinin ek zam talepleri gündemden düşmezken maaş zamlarını etkileyecek bir açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılmış olan açıklama ile birlikte senenin ikinci yarısına ilişkin ikinci enflasyon verisi netlik kazandı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun ağustos ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından yeni dönem maaş zammı hesapları hız kazandı. Bu noktada Sosyal Güvenlik Uzmanı Melis Elmen’den de bir açıklama geldi. Elmen, mevcut verileri ve sene sonu enflasyon tahminlerini göz önünde bulundurarak emeklilere yapılacak maaş zammını açıkladı.

YÜZDE 5,78’LİK ARTIŞ GARANTİ

Emekli maaşlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Melis Elmen, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon verilerini işaret etti. “TÜİK temmuz ayı enflasyonu yüzde 3,23, ağustos ayı enflasyonu ise yüzde 2,47” diyen Elmen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Açıklanan bu veriler ışığında emekli maaşlarına yapılacak olan en az yüzde 5,78’lik bir artış şu an için garanti görünüyor.”

Şu an için emekli maaşlarının en az yüzde 5,78 oranında artacağının görüldüğünü belirten Elmen, net zam için ise eylül, ekim, kasım ve aralık aylarına ait enflasyon rakamlarının açıklanması gerektiğini vurguladı.

2025 EMEKLİ MAAŞI ZAM TAHMİNİNİ PAYLAŞTI

Mevcut verilerin yanı sıra sene sonu enflasyon verilerini de göz önünde bulundurarak da yeni dönem emekli maaşı artış oranını değerlendiren Elmen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şu an enflasyon tahminlerimiz TÜİK’in öngördüğü yüzde 50,52 civarında. Bu doğrultuda maaş artışının en az yüzde 15 ila yüzde 20 aralığında olmasını bekliyoruz.”

Exit mobile version