Gündem

10 bin memur alımı yapması beklenen PTT’den açıklama geldi

Son günlerde ‘PTT 10 bin memur alımı yapacak’ başlıklı haberler ile sık sık karşılaşılmaya başlandı. Söz konusu haberler PTT’nin alım yapmasını bekleyen adayları heyecanlandırırken kurumdan resmi açıklama geldi. İşte o açıklamaya dair ayrıntılar…

Kamu kurum ve kuruluşları son günlerde faaliyetlerinin yanı sıra istihdam çağrıları ile de gündemden düşmemeye başladı. Üniversiteler yeni dönem öncesi akademik kadrolarını tamamlamak adına ilana çıkarlarken diğer kurumlar da personel ihtiyaçlarını peş peşe duyurmaya başladı.

Kamu personel alımı ilanlarının gündemden düşmediği şu günlerde arama motorları üzerinden sık sık sorgulanan kurumlardan biri de PTT olarak kayda geçti. PTT’nin sene sonuna kadar 10 bin memur alımı gerçekleştireceği iddiaları yükselirken kurumdan çıkan haberlere karşılık geldi. Peki, PTT personel alımı yapacak mı? PTT personel alımı ilanı yayınlandı mı? İşte heyecan ile beklenen PTT iştiham çağrısına dair merak edilenler…

’10 BİN MEMUR ALACAK’ DENMİŞTİ

2018 yılında bir toplu alım gerçekleştiren sonrasında ise yalnızca şube bazlı personel eksiklikleri ile gündeme gelen PTT, son dönemlerde arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaya başlandı. Kurumun bu yıl için toplu bir alım yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

PTT personel alımı ilanlarına yönelik sorgulamalar devam ederken birçok haber kaynağı kurumun 2024 yılının sonuna kadar 10 bin memur alımı yapacağını yazmaya başladı. Bu gelişme, uzun süredir PTT’den haber bekleyen binlerce adayı heyecanlandırdı.

PTT’DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

PTT’nin bu yılın sonuna kadar 10 bin kişilik personel açığını tamamlayacağı iddiaları gündemde yer almaya devam ederken kurumdan çıkan haberlere karşılık geldi. Resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yayınlayan kurum, adayları büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

PTT tarafından yapılmış olan açıklamada kurumun 2024 yılı içerisinde herhangi bir memur ya da personel alımı yapmayı planlamadığı bilgisine yer verildi. Kurum, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Yapılan bu açıklama ile birlikte uzun zamandır gündemde olan PTT memur alımı tartışmaları sona ermiş oldu.