Tiryakileri şoke edecek haber! Tarih verildi: Sigaraya bir zam daha!

Sigara fiyatlarına arka arkaya yapılan zamlar tiryakileri kahrederken bir gelişme daha yaşandı. Kulislerden gelen bilgilere göre yetkililer, sigara fiyatlarına bir kez daha zam yapmak üzere harekete geçti. İşte ayrıntılar…

Son dönemlerde gerek enflasyonun yüksek olması gerek kur farkının rekor seviyelere dayanması, birçok kalemde fiyat güncellemelerinin yapılmasına yol açtı. Artan maliyetlerden ötürü hizmetlere ve hizmet ürünlerine durmadan zam yapılırken bu süreçte özellikle sigara fiyatlarına gelen yüksek zamlar tiryakilerin tepkilerine yol açtı.

Normal şartlarda açıklanan 6 aylık enflasyon verilerine bağlı olarak her sene 2 kere zamlanan sigara fiyatları, son yıllarda yaşanan gelişmelerden ötürü arka arkaya zamlanmaya başlandı. Nerede ise her ay açıklanan sigara zamları hali hazırda geçim derdi içerisinde olan tiryakileri köşeye sıkıştırırken bugün bir gelişme daha yaşandı. Edinilen bilgilere göre yetkililer sigara fiyatlarını bir kere daha değiştirmek üzere harekete geçti. Peki, sigara fiyatlarına en zaman zam gelecek? İşte konuya dair merak edilenler…

BU AY BİR KEZ DAHA DEĞİŞECEK

Temmuz ayında açıklanmış olan 6 aylık enflasyon verisine bağlı olarak ÖTV zammından nasibini alan sigara fiyatları, rekor seviyelere ulaştı. Son zammın ardından sigarada taban fiyat 65 TL olarak kayda geçerken bu durum tiryakilerin bütçeleri üzerinde adeta deprem etkisi yarattı.

Sigara fiyatlarında gözlenen hızlı artışlar tepkilere yol açmaya devam ederken eylül ayına girilmesi ile birlikte şaşkınlık yaratacak bir gelişme daha yaşandı. Edinilen bilgilere göre sigara fiyatları eylül ayı içerisinde bir kez daha değişecek.

YETKİLİ İSİM ZAM TUTARINI DUYURDU

Sigaraya eylül ayında da zam yapılacağının öğrenilmesinin ardından gözler yetkililere çevrildi. Sigara ürünleri adına ne kadarlık bir fiyat artışının öngörüldüğü merak konusu olurken yetkili isimden konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, konuşulan eylül ayı sigara zammına ilişkin bir paylaşım yayınladı. Sosyal medya hesabı üzerinden yayınlamış olduğu paylaşımda muhtemel sigara zammı tutarına yer veren Dündar, fiyatların 3 ila 5 TL aralığında yükselmesinin beklendiğini ifade etti.

Exit mobile version