Kamu Personelleri

TÜBİTAK 29 teknik ve destek personeli alacak! Yabancı dil şartı var

Geçtiğimiz haftalarda proje bazlı personel eksikliklerini duyuran TÜBİTAK, yeni bir ilan daha hazırladı. TÜBİTAK bünyesinde görev yapmak isteyen adaylar için ilana yönelik başvuru detayları belli oldu. İşte merak edilenler…

Kamu kurum ve kuruluşlarının ağustos ayı içerisinde yayınladıkları personel alımı ilanlarında sona gelindi. Birçok kurum eylül ayının ilk haftası itibari ile başvuru ekranlarının erişime kapanacağını duyururken bu süreçte yeni istihdam çağrıları da gündeme gelmeye başladı.

Bakanlıklar, müdürlükler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları personel ihtiyaçlarını Resmi Gazete veyahut da Türkiye İş Kurumu üzerinden duyurmaya devam ederlerken bir haber de Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından geldi. Eksik kadrolarını belirleyen kurum, farklı alanlarda istihdam etmek üzere yeni personellere ihtiyaç duyduğunu bildirdi. İşte TÜBİTAK’ın başvurulara açık olan personel alımı ilanına dair ayrıntılar…

TÜBİTAK TEKNİK VE DESTEK PERSONELİ ALIMI İLANI

Bilimsel çalışmalar yürüten TÜBİTAK, son olarak çalışmaları ile değil istihdam çağrısı ile gündeme geldi. Eksik kadrolarını belirleyerek Resmi Gazete üzerinden ilana çıkan kurum, farklı alanlarda istihdam etmek üzere yeni personellere ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

TÜBİTAK tarafından yapılmış olan resmi açıklamaya göre kurum bünyesinde teknik ve destek personeli (uzman/ uzman yardımcısı) ile AR- GE destek teknisyeni pozisyonları için toplamda 29 personel alınacak. Bazı pozisyonlar için dil şartının gözetileceğini ifade eden TÜBİTAK, ek olarak pozisyon bazlı yaş şartının da olacağını bildirdi.

TÜBİTAK PERSONEL ALIMI İLANINA NASIL BAŞVURULUR?

TÜBİTAK’ın AR- GE destek teknisyeni, teknik ve destek personeli pozisyonları için duyurmuş olduğu eksik kadroları, iş arayışı içerisinde olan kişilerin dikkatlerini çekmeyi başardı. Söz konusu personel alımı ilanına nereden ve nasıl başvuru yapılabileceği merak konusu oldu.

TÜBİTAK tarafından yapılmış olan resmi açıklamaya göre kurumun güncel personel alımı ilanına online olarak başvuru yapılabilecektir. Kurumun resmi web sitesinde yer alan ekran üzerinden başvuru sürecinin başlatılmış olduğunu belirten TÜBİTAK, adayların 24 Eylül 2024 tarihine kadar tek bir pozisyon için başvuru oluşturabileceklerini ifade etti.