Dışişleri Bakanlığı 200 memur alacak! KPSS şartı yok… Başvuru ekranları açıldı

‘Aday Meslek Memurluğu’ başlığı altında yüzlerce personel alacağını duyuran Dışişleri Bakanlığı, başvuru sürecinin devam ettiğini bildirdi. İşte Dışişleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu istihdam çağrısına dair ayrıntılar…

Kamu personeli olmak isteyenler için son günlerde onlarca personel alımı ilanı yayınlandı. Son olarak Dışişleri Bakanlığı da istihdam çağrısı ile gündeme geldi.

‘Aday Meslek Memurluğu’ başlığı altında yüzlerce yeni personelin istihdam edileceğini belirten Dışişleri Bakanlığı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacak olan alım sürecine dair ayrıntıları paylaştı. İşte merak edilenler…

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN İSTİHDAM ÇAĞRISI

Eksik kadrolarını belirleyerek personel alımı ilanı düzenleyen Dışişleri Bakanlığı, başvuru süreci devam eden ilan ile ilgili merak edilenleri paylaştı.

Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı kapsamında 200 yeni personelin alınacağını belirten Dışişleri Bakanlığı, alımların; İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça ve Rusça gibi çeşitli diller çerçevesinde yapılacağını bildirdi. Her dil için farklı kontenjanların ve başvuru şartlarının belirlenmiş olduğunu ifade eden bakanlık, genel başvuru şartlarını ise şu şekilde sıraladı:

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ADAY MESLEK MEMURLUĞU ALIMI İLANINA NASIL BAŞVURULUR?

Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenmiş olan Aday Meslek Memurluğu alımı ilanına 10 Eylül tarihine kadar e- Devlet Kariyer Kapısı ekranı üzerinden başvuru yapılabilecektir. Şahsen ya da posta yolu ile yapılan başvurular ise bakanlık tarafından dikkate alınmayacaktır.

Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı, 28 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecektir. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, muhakeme ve analiz yetenek testlerine tabi tutulacak olup sonrasında da sözlü sınav aşamasına geçeceklerdir. Yapılacak olan sözlü sınavda Dışişleri Bakanlığı’nın görev kapsamına dair sorular yöneltilecektir. Yanı sıra adayın genel kültür düzeyi ve dil yetenekleri de sözlü sınav kapsamında değerlendirilecektir.

Exit mobile version