Gündem

Memur- Sen’den acil servis hizmetlerine tepki: ‘Azdan tasarruf olmaz’

Bir süredir memur maaşlarının düzenlenmesine yönelik talepleri ile gündeme gelen Memur- Sen, son olarak acil servis hizmetlerine verdiği tepki ile dikkat çekti. İşte Memur- Sen’in tasarruf tedbirlerini de ağır eleştirdiği o açıklamasına dair ayrıntılar…

Yeni yıl yaklaştıkça memur ve memur emeklisi maaşlarına yönelik taleplerini sık sık gündeme taşımaya başlayan Memur- Sen, son olarak acil servis hizmetlerine yönelik yaptığı açıklama ile dikkat çekti.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde sonlandırılmış olan acil servis hizmetlerine tepki gösteren Memur- Sen, 7 sendika adına ortak bir bildiri yayınladı. İşte gelişmelere dair ayrıntılar…

TASARRUF TEDBİRLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde sonlandırılmış olan acil servis hizmetlerine yönelik tepkilerini dile getiren Bilal Atik, kamuda uygulanan tasarruf tedbirlerine dikkat çekti. Çalışanın emeği ve hakkı üzerinden tasarruf olamayacağını daha önce de dile getirdiklerini hatırlatan Atik, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bize göre israftan tasarruf olur, lüksten tasarruf olur, fazladan tasarruf olur ama alın terinin karşılığından tasarruf olmaz.”

Düşüncelerinden yola çıkarak kamu çalışanlarının aleyhine olan düzenlemeler ile ilgili hukuki sürecin başlatılmış olduğunu belirten Atik, tedbirler kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından servislerin kaldırılması mevzusunun çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Toplu taşımanın olduğu yerlerde personel servislerinin sonlandırılmasının da kamuya hiçbir katkı sunmayacağını aksine zarar vereceğini belirten Atik, personel servislerinin kaldırılmasının 85 milyon TL tutarında bir tasarrufu getireceğinin açıklandığını ifade etti. Bu düşünceye katılmadıklarını belirten Atik, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Servis hizmetinden faydalanan personele verilecek olan ulaşım kartları, artacak akaryakıt masrafları ve işgücü kaybı dikkate alındığında ortaya çıkacak maliyetin, beklenen tasarruf miktarından çok daha fazla olacağı görülmektedir.”

TOPLU SÖZLEŞME SORUNU

Konuşmasının devamında toplu sözleşmeye de dikkat çeken Atik, servis hizmetlerine yönelik alınmış olan toplu sözleşme kararlarının bu şekilde bir çalışma ile iptal ediliyor olmasının, sendikacılık ve toplu sözleşme ilkelerine aykırı olduğunu vurguladı. Atik, bu tip uygulamaların toplu sözleşmenin özerkliğini yok etme niteliğinde oluğunu belirtti.

Toplu sözleşme kapsamında alınmış olan kararların keyfi olarak iptal edilmesini ağır eleştiren Atik, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Örgütlenme özgürlüğüne ve toplu sözleşme hakkına darbe vurmak anlamına gelmektedir. Böyle bir karar diğer toplu sözleşme hükümlerinin de iptal edilebilmesinin önünü açacaktır.”