KYK yurtlarında kalan öğrenciler dikkat! Zam geldi… Kaydınız silinebilir

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK), yeni dönem öncesinde zam açıklaması ile gündeme geldi. Öğrencilere ‘son tarih’ uyarısında bulunan kurum, ödemelerini gerçekleştirmeyenlerin kayıtlarının silineceğini bildirdi. İşte ayrıntılar…

Yaklaşık olarak 4 yıldır devam eden yüksek enflasyon sorunu, bu yıl da birçok ülkenin başlıca problemlerinden biri olarak kayda geçti. Hem Avrupa hem de Amerika Merkez Bankaları faiz kararları ile enflasyonu sabit tutmaya çalışırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da bu süreçte yeni ekonomik modeller geliştirdi.

Enflasyon ile mücadelenin alım gücünün artırılması noktasında önemli bir paya sahip olduğu bilinirken hemen hemen her hizmet sektöründen yüksek oranlı zam açıklamaları gelmeye başladı. Gıdadan otomotive her alanda gözlenen yüksek fiyat artışları tüketicileri zor durumda bırakırken bir haber de eğitim sektöründen geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde öğrencilere barınma ve burs/ kredi desteği veren Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, yeni dönem öncesinde zam açıklamasında bulundu. KYK’ tarafından yapılan zam açıklaması öğrencileri ve velileri şaşkına çevirirken ‘kaydınız silinecek’ uyarısı da gündeme bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

YÜZDE 50’LİK FİYAT ARTIŞI DUYURULDU

Lisans ve önlisans öğrencileri yeni dönem öncesinde hazırlıklarını tamamlamaya çalışırlarken Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden kahredecek bir açıklama geldi. Yurt ücretlerine zam yapıldığını bildiren kurum, ayrıntıları paylaştı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamaya göre yurt ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapıldı. Böylelikle yurt ücreti 570 TL’den 855 TL’ye yükseltilmiş oldu. Ayrıca öğrencilerden 685 TL tutarında depozito farkının da alınacağı bildirildi.

SON ÖDEME TARİHİ DUYURULDU

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün 2024- 2025 eğitim- öğretim dönemi öncesinde yapmış olduğu yurt zammı açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Yüzde 50’lik fiyat artışı öğrencilerin tepkilerine sebep olurken kurumdan son ödeme tarihine ilişkin de bir açıklama geldi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu resmi açıklamaya göre yurt ücretini 15 Eylül tarihine kadar gerçekleştirmeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir.

Exit mobile version