Ekonomi

Bir şehirde daha servis ücretlerine zam yapıldı! Yeni tarife yayınlandı

Yeni eğitim- öğretim dönemi öncesinde pek çok şehirde servis ücretlerine zam yapılırken bir haber de Bolu’dan geldi. Yetkililer, Bolu’da da servis ücretlerine zam yapıldığını açıklayarak yeni tarifeyi kamuoyu ile paylaştı. İşte ayrıntılar…

Yüksek enflasyonun gündelik hayat şartları üzerinde etkili olmaya devam ettiği şu günlerde tüketicilerin masrafları da arttı. Gıdadan otomotive hemen hemen her sektörde yüksek oranlı zamlar ile karşılaşan tüketiciler geçinemediklerini dile getirirlerken bir gelişme de okul servisi hizmeti tarafında yaşandı.

Çok çeşitli faktörlere bağlı olarak durmadan zamlanan akaryakıt fiyatları, yeni eğitim- öğretim dönemi öncesinde okul servisi ücretlerinin güncellenmesine neden oldu. Ankara’nın ardından Bolu’dan da bir zam haberi geldi. Peki, Bolu’da okul servisi ücretleri ne kadar oldu? İşte konuya yönelik ayrıntılar…

“ZAM KAÇINILMAZ OLDU”

Yeni eğitim- öğretim yılı öncesinde Bolu’da bir araya gelen yetkililer, okul servis ücretlerine zam yapılmasına karar verdi. Bakım- onarım maaliyetlerinin ve akaryakıt fiyatlarının artmasının ardından servis ücretlerinde düzenlemeye gitmek durumunda kalan yetkililer, son gelişmeyi kamuoyu ile paylaştı.

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, okul servisi ücretlerine yapılan zam ile ilgili konuştu. Fırat, velileri zor durumda bırakan yeni tarife ile ilgili olarak şunları söyledi: “Servis işletmecilerimiz artan maliyetler ile başa çıkmakta zorlanıyor. Bu sebep ile zam kaçınılmaz oldu. Amacımız hem velileri hem de hizmet sağlayıcılarını mağdur etmemek. Ancak mevcut ekonomik şartlar altında zam yapma zorunluluğu doğdu.”

BOLU GÜNCEL OKUL SERVİSİ ÜCRETLERİ

Bolu’da yaşayan velileri zor durumda bırakacak okul servisi ücret zammı açıklamasının ardından güncel fiyat tablosu merak konusu oldu.

21 Ağustos tarihinde Bolu’da düzenlenmiş olan toplantı sonucunda okul servisi ücretlerine zam yapılmasına karar verildi. Zammın sebebini artan maliyetler olarak açıklayan yetkililer, artış oranını yüzde 29 olarak bildirdi. Söz konusu zammın ardından Bolu’da uygulanacak olan yeni tarife şu şekilde kayda geçti:

  • Sabah- Akşam 0- 5 km: Bin 900 TL
  • Sabah- Öğle- Akşam 0- 5 km: 2 bin 500 TL
  • Etüt: 400 TL
  • Rehber personel: 400 TL