Gündem

EYT ile emekli olmak isteyenlere kamudan destek! Düşük faiz ile kredi hizmeti sunulacak

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe girmiş olan EYT yasası kapsamında milyonlarca kişi erken emeklilik hakkına sahip oldu. Prim eksikleri sebebi ile henüz bu haktan yararlanamamış olanlar için ise Ziraat Bankası’ndan kaçırılmayacak bir teklif geldi. İşte ayrıntılar…

1999 yılında yürürlüğe girmiş olan bir sigorta kanunu sebebi ile yaş şartına takılıp emekli olmayan kişiler, ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ olarak adlandırılıyorlardı. EYT’li kişilerin emeklilik sorunları senelerce gündemin tartışmalı konularından biri olurken geçtiğimiz yıl bu soruna bir çözüm bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yönetiminde aylarca süren çalışmalar neticesinde, 3 Mart 2023 tarihinde EYT yasası yürürlüğe girdi. Yasa ile birlikte milyonlarca kişi erken emeklilik hakkına sahip oldu. Dönemlik değil, daimi olarak yürürlüğe girmiş olan yasadan prim eksikleri sebebi ile yararlanamayanlar ise bütçe desteği için araştırmalara başladı.

EYT yasası doğrultusunda toplu prim ödemesi gerçekleştirerek emekli olmak isteyen vatandaşlara, son olarak Ziraat Bankası’ndan müjdeli haber geldi. Hali hazırda emekli olanlar için birbirinden avantajlı kampanyalar düzenleyen kamu bankası, EYT’den yararlanmak isteyenlere de kredi desteği vereceğini bildirdi. İşte ayrıntılar…

ZİRAAT BANKASI’NDAN EYT’LİLERE DESTEK

Sigorta giriş tarihi şartını sağlayan ancak prim eksikleri sebebi ile EYT kapsamında emeklilik başvurusunda bulunamayanlar için Ziraat Bankası’ndan destek müjdesi geldi. Mevcut kredi ürünlerine bir yenisini daha eklediğini duyuran kamu bankası, söz konusu kampanyasına ilişkin tüm ayrıntıları paylaştı.

Ziraat Bankası’nın resmi web sitesi üzerinden yayınlanan açıklamaya göre sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999’den önce olanlar prim borçları için kamu bankasından kredi desteği alabilecek. Destek kapsamında vatandaşlara 36 aya kadar vadeli kredi ödemesi yapılacak.

ZİRAAT BANKASI EYT KREDİSİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Ziraat Bankası’nın EYT’liler için düzenlemiş olduğu kredi kampanyası, emekliliğin yolunu gözleyen milyonlarca vatandaşın ilgisini çekti. Söz konusu destekten nasıl yararlanılabileceği merak konusu oldu.

Kamu bankası tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili şartları sağlayan ve SGK’dan prim borcu yazısını alan EYT’liler, bankanın şubeleri üzerinden şahsen kredi başvurusunda bulunabilecekler.