Ekonomi

BOTAŞ’tan doğal gaz zammı açıklaması! Eylül ayında zam gelecek mi?

Geçtiğimiz ay güncellenen doğal gaz tarifeleri için eylül ayında yeni bir zammın düşünülüp düşünülmediği merak konusu oldu. BOTAŞ, milyonlarca vatandaşın merak ettiği bu konuya açıklık getirdi. İşte ayrıntılar…

Enflasyonun yükselişte olduğu şu günlerde birçok hizmet sektöründen zam açıklamaları geldi. Gıda, tekstil, dijital ürün, otomobil, emlak ve daha pek çok hizmet alanında yüksek oranlı zamlar göze çarparken enerji maliyetlerinin de artması vatandaşları köşeye sıkıştırdı.

Enflasyon, kur farkı, Rusya’nın tutumu ve daha pek çok faktörün etkisi ile zamlanan doğal gaz fiyatları, son olarak geçtiğimiz ay güncellendi. Elektriğin ardından doğal gaza da zam yapılması, tüketicileri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Ek olarak ücretsiz doğal gaz kullanım hakkının sona ermesi ile de sarsılan vatandaşlar, gözlerini BOTAŞ’a çevirdi.

Hemen hemen her sene eylül ayında zam açıklamasında bulunan BOTAŞ, son günlerde vatandaşlar tarafından yakın takip altına alındı. Ağustos ayında zam duyurusunda bulunan BOTAŞ’ın eylül ayı için yeni bir zam planlayıp planlamadığı merak konusu oldu. BOTAŞ, yaptığı açıklama ile kafa karışıklığını giderdi. İşte ayrıntılar…

EYLÜL AYINDA DOĞAL GAZA ZAM VAR MI?

1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olmak üzere doğal gaz tarifelerini güncelleyen BOTAŞ, eylül ayı öncesinde yakın takip altına alındı. Kurumun yeni ay için bir zam planlayıp planlamadığı merak edildi.

BOTAŞ tarafından yapılan resmi açıklamaya göre doğal gaz da eylül tarifesinde bir değişikliğe gidilmedi. Kurumun resmi web sitesi üzerinden yayınlanmış olan tarife tablosuna göre doğal gazda eylül ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretimi amaçlı tarife sabit kaldı.

Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulanacak satış fiyatı, 1000 metreküplük doğal gaz için 5 bin 631 TL olarak bildirildi. Ekmek üreticileri için ise 1000 metreküplük doğal gaz fiyatı 8 bin 549 TL olarak hesaplandı. Son olarak elektrik üretimi amacı ile düzenlenen tarifede 1000 metreküplük doğal gazın fiyatı 12 bin TL olarak kayda geçti.

YÜZDE 38 ZAM YAPILMIŞTI

Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının ülkemizde olduğunu belirten BOTAŞ, son zam açıklamasını ağustos ayında yapmıştı. Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 38 oranında zam yapılmıştı.