Emeklilere ek gelir imkanı! Sistem yeniden düzenlenecek

Emeklilerin geçim dertlerinin gündemden düşmediği şu günlerde sistemin yakın zamanda yeniden düzenleneceği öğrenildi. Söz konusu yeni sistem dahilinde emeklilere ek gelir imkanının sunulacağı bildirildi. İşte ayrıntılar…

Meclis’in açılması ile birlikte masaya yatırılacağı tahmin edilen yeni emeklilik sistemi, son günlerin en çok konuşulan konu başlıklarından biri haline geldi. Hali hazırda geçinmekte güçlük çeken milyonlarca emekli, yeni sistemin kendilerine neler kazandıracağını merak etmeye başladı.

Konuşulanlara göre yeni emeklilik sistemi ile birlikte yaş ve prim şartlarına yönelik birtakım değişiklikler yapılacak. Yanı sıra emeklilik döneminde ortaya çıkabilecek gelir kaybının önlenebilmesi için de birtakım tedbirler alınacak. Emekliye ek gelir imkanının da sunulacağının tahmin edildiği yeni sistem ile birlikte çift maaş alma hakkı doğacak. İşte yeni emeklilik sistemine dair merak edilenler…

YENİ SİSTEMDE EMEKLİLERE EK GELİR FIRSATI SUNULACAK

Seçim döneminde de AK Parti tarafından gündeme getirilmiş olan yeni emeklilik sistemi, son günlerde gündemden düşmemeye başladı. Yeni emeklilik sisteminde Orta Vadeli Program kapsamında duyurulmuş olan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nin hayata geçirileceği tahmin ediliyor.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nin kapsam bakımından genişletilmiş hali olarak lanse edilen Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nde 10 yıl ve 56 yaş şartları karşılığında kişilere emeklilik hakkı sunulacak. Ancak söz konusu emeklilik hakkı sağlık gibi alanları kapsamayacak. Bu sistem dahilinde emekli olmuş olan kişiler birikimlerini arzu ederlerse toplu bir şekilde alabilecekler. Toplu ödeme almak istemeyen kişiler ise birikimlerini her ay bir maaşmış gibi hesaplarında görüntüleyebilecekler.

TES, KIDEM TAZMİNATI HAKKINI ETKİLEYECEK Mİ?

Konuşulanlara göre Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile emeklilik döneminde vatandaşlara ek bir gelir imkanı sunulacak. Ancak bu sistem sosyal güvenlik sisteminin yerini alamayacak. Yani TES’ten emekli olan bir kişinin sağlık güvencesi değil, maddi güvencesi olacak.

TES’in gündemden düşmediği şu günlerde bu sistemin kıdem tazminatı hakkını etkileyip etkilemeyeceği de merak edilmeye başlandı. Şu an için gelen bilgilere göre yeni sistemin kıdem tazminatı hakkı üzerinde herhangi bir etkisi olmayacak. Kıdem tazminatı hakkı sosyal güvenlik sistemi kapsamında değerlendirilmeye devam edilecek.

Exit mobile version