Emeklinin ‘yüksek maaş’ hayali suya düştü! Ocak ayı maaş zammı hesaplandı

Bu sene arzu ettikleri maaş artışlarına şahitlik edemeyen emekliler, gözlerini ocak ayı zamlarına çevirdi. Yeni yılda maaşlarının iyileştirilmesini umut eden emekliler beklemeye devam ederlerken kötü haber SGK uzmanından geldi. İşte uzman ismin ocak ayı zam hesabına dair ayrıntılar…

Her sene ocak ve temmuz aylarında olmak üzere toplamda iki kere maaş zammı alan emekliler, bu sene büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Zam dönemlerinden arzu ettikleri artış ile ayrılmayan emekliler geçim dertlerinin günden güne artığını savunurlarken bu süreçte hükümet yetkililerine de ek zam ile ilgili seslerini duyurmaya çalıştı.

Taban maaşları 12 bin 500 TL’ye yükseltilen emeklilerin durumları gündemden düşmezken yetkililer asıl zam için Ocak 2025’i işaret etti. Bu söylem milyonlarca emekliyi yüksek maaş noktasında umutlandırırken SGK uzmanından gelen hesap ‘yok artık’ dedirtti. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, yüksek oranlı maaş artışının mümkün olmayacağını gözler önüne serdi. İşte ayrıntılar…

YALNIZCA YÜZDE 7’LİK ARTIŞ TAHMİNİ

SSK ve Bağ- KUR emeklileri her sene olduğu gibi 2025 senesinde de enflasyon doğrultusunda maaş zammı alacaklar. Aralık ayı verisinin de açıklanması ile birlikte maaşlara yansıtılacak olan zam oranı yetkililer tarafından duyurulacak. Bu noktada herhangi bir refah payının söz konusu olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Emekli maaşları gündemin en çok tartışılan konuları arasında yer almaya devam ederken Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel’den kahredecek açıklamalar geldi. Emeklilere mevcut verilere göre yüzde 7 oranında maaş zammının yapılmasını beklediğini belirten Tezel, böylelikle en düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL’den 13 bin 375 TL’ye yükseleceğini ileri sürdü.

TEMMUZ AYINDA DA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMIŞLARDI

Bu yılın başında arzu ettikleri zam oranını alamayan ve bu neden ile de temmuz döneminden umutlu olan emekliler, ikinci zam döneminden de mutsuz ayrılmışlardı.

SSK ve Bağ- KUR emeklilerine temmuz ayında yüzde 24,73, memur emeklilerine ise yüzde 19,31 oranında zam yapılmıştı. Bu artış oranları milyonları hayal kırıklığına uğratmıştı. Bugün gelinen noktada emekli maaşlarının yoksulluk sınırının altında kalmış olduğu biliniyor.

Exit mobile version