İslam Memiş ‘soru işareti var’ diyerek uyardı: Altın düşecek mi?

Ekonomi piyasalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son olarak altına dikkat çekti. Yaşanan olayların soru işaretlerine yol açtığını belirten Memiş, kripto paralar ile ilgili de konuştu. İşte ayrıntılar…

Piyasalar ile ilgili sık sık değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son olarak hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde yaşanan olayları ele aldı. Dünya ülkelerinde sistematik olarak bazı gelişmelerin yaşandığını belirten Memiş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Herkes aynı hamleyi yapıyor. Sosyal medya kapatmaları, gözaltılar, yasaklar aynı anda sistematik oluyor. Kontrollü seviyeye getirmek istiyorlar. Devletler için bir risk aslında.”

Ülkemizde ve diğer dünya ülkelerinde yaşanan yapılan gözaltıların, sosyal medya kapatmalarının ve diğer gelişmelerin kontrollü olarak yapıldığını vurgulayan Memiş, bu haber akışlarının da piyasalar özelinde soru işaretlerine yol açtığını ifade etti.

Son gelişmelerin ardından altın ve kripto para ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Uzman Memiş, özellikle altın analizleri ile dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

BITCOIN NE OLACAK?

Kripto para piyasası ile ilgili konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şu an merkez bankalarının faiz politikalarında bir normalleşme olduğunu belirtti. Şu süreçte normalleşmeyen tek alanın kripto para piyasası olduğunu belirten Memiş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Baskılanan bir Bitcoin var. Bu da çok uzun sürmez. 60- 54 bin aralığında kademeli alım yapmak mantıklı. Alım fırsatlarını takip edip biriktirmek lazım.”

“DÜNE GÖRE PAHALI, YARINA GÖRE UCUZ”

Altın piyasası ile ilgili de konuşan Uzman Memiş, altın fiyatlarının düne göre pahalı yarına göre ise ucuz olduğunu belirtti. Orta ve uzun vadede yükseliş trendinin devam ettiğini belirten Memiş, ons altın tarafında yüzde 20’lik bir kazancın kaydedildiğini ifade etti.

Ons altının şu an 2 bin 516 dolar seviyelerinde olduğunu belirten Memiş, bu noktada bazı soru işaretlerinin olduğunu vurguladı. “Aşağıda 2 bin 470 mi, yukarıda 2 bin 580 mi? Bir şekilde kırılması gerekiyor. Düşüş yönlü beklentim hem gram altında hem de ons altında devam ediyor” diyen Memiş, gram altın için ise 3.000- 3.500 TL beklentisini koruduğunu ifade etti.

Exit mobile version